Handanović ni ustavil marša Juveta, šov Iličića

Foto: EPA Quagliarella Pirlo Samuel Handanović Alvarez Inter Juventus Serie A Italija liga Foto: Reuters Handanović Quagliarella Inter Milan Juventus Serie A Italija liga prvenstvo Foto: Reuters Quagliarella Pirlo Inter Juventus Serie A Italija liga prvenstvo Foto: EPA Quagliarella Inter Juventus Serie A Italija liga prvenstvo Foto: EPA Palacio Buffon Inter Milan Juventus Serie A Italija liga prvenstvo Foto: EPA Palacio Inter Milan Juventus Serie A Italija liga prvenstvo Foto: EPA Cassano Pirlo Inter Juventus Serie A Italija liga prvenstvo Foto: EPA Barzagli Chivu Inter Milan Juventus Serie A Italija liga prvenstvo Foto: EPA Handanović Matri Ranocchia Inter Juventus Serie A Italija liga prvenstvo Foto: EPA Matri Inter Juventus Serie A Italija liga prvenstvo Foto: EPA (Chievo - AC Milan) Foto: EPA (Chievo - AC Milan) Foto: Reuters (Chievo - AC Milan) Foto: EPA (Chievo - AC Milan) Foto: EPA (Chievo - AC Milan) Foto: EPA Iličić Barreto Burdisso Palermo AS Roma Serie A Italija liga prvenstvo Foto: EPA Iličić Totti Barreto Palermo AS Roma Serie A Italija liga prvenstvo Foto: EPA Miccoli Palermo AS Roma Serie A Italija liga prvenstvo Foto: EPA Miccoli Piris Palermo AS Roma Serie A Italija liga prvenstvo Foto: EPA Donati Totti Palermo AS Roma Serie A Italija liga prvenstvo
Juventus se je oddolžil Interju za poraz na novembrskem derbiju v Torinu in mu na San Siru z goli Fabia Quagliarelle in Alessandra Matrija zadal boleč poraz, ki bo morda odločilen v boju za Ligo prvakov in scudetto (2:1). Quagliarella je Handanoviću v prvem polčasu zabil pravi evrogol. Josip Iličić zadel in podal za Palermo proti Romi (2:0).
Oglej si celoten članek

Po manj kot treh minutah igre na deževnem San Siru je Juventus povedel s fantastičnim golom Fabia Quagliarelle, ki je slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića premagal z izjemnim strelom od daleč. "Sarma" ga je lahko zgolj pospremil s pogledom.

Inter se je dobro odzval in potem, ko sodnik Nicola Rizzoli ni dosodil sicer nenamernega igranja z roko Leonarda Bonuccija v svojem kazenskem prostoru, je od daleč nevarno poskušal Antonio Cassano, čigar izvrsten strel po tleh je z zadnjimi močmi ubranil Gianluigi Buffon.

Kapetan je moral biti na mestu tudi v 13. minuti, ko je na golovi črti ustavil strel Rodriga Palacia z glavo. Kar nekaj sreče je imel po slabe pol ure igre Handanović, ko je po akciji Artura Vidala sicer dobro zaprl Čilenca, nato pa ga po neugodnem odboju žoge zrušil, a Rizzoli tudi tokrat ni zapiskal.

Juve hitro odgovoril na izenačenje

Za eksplozijo navdušenja v Milanu je po devetih minutah igre v drugem polčasu poskrbel Palacio, ki je po akciji Matea Kovačića in podaji Cassana mojstrsko prodrl v kazenski prostor in zabil mimo nemočnega Buffona. Toda veselje v mestu mode je hitro ugasnilo - najprej je Handanović sicer še ubranil strel Simoneja Padoina pod prečko, že čez nekaj sekund pa se je njegova mreža spet zatresla.

Borbeni Quagliarella je za las ujel podajo v globino tik pred črto gol-avta in jo podaljšal v sredino, kjer jo je pred Handanovićem pričakal osamljeni Alessandro Matri in jo med nogami Ljubljančana pospravil za njegov hrbet. Stadion je bil spet na nogah v 69. minuti, ko je po startu Giorgia Chiellinija v kazenskem prostoru padel Kovačić, toda sodnik Rizzoli tudi takrat upravičeno ni dosodil strela z bele točke.

Nor start Cambiassa ob zadnjem žvižgu

Cassanu se je po kotu, ki je sledil, ponudila idealna priložnost, a osamljen na levi strani ni dobro streljal in meril točno v dobro postavljenega reprezentančnega kolega. Inter je v zaključku tekme močno pritisnil, Cassano je še enkrat padel v kazenskem prostoru, a spet zaman protestiral za kazenski udarec.

V 16-metrski prostor je v zadnjih minutah prišel celo Handanović, ki bi po enem od prostih strelov kmalu tudi poskusil z glavo, a ga je prehitel Walter Samuel. Juventus je zdržal, zaključek tekme pa je z barbarskim startom nad rezervistom Sebastianom Giovincom pokvaril Esteban Cambiasso, ki je dobil direktren rdeči karton. Nesrečnemu Italijanu, ki je srečno ušel hujši poškodbi, se je vročeglavi Argentinec po krajšem premisleku sicer opravičil.

Šov Iličića, Palermov dvig z dna

Na izjemno pomembni tekmi v Palermu, kjer so rožnati proti AS Romi v boju za obstanek nujno potrebovali zmago, je izvrsten vodilni gol za Sicilijance zabil Josip Iličić. "Jojo", ki je zaradi kartonov izpustil zadnji reprezentančni poraz proti Islandiji, je z levico lepo zadel po podaji kapetana Fabrizia Miccolija.

Foto: EPA Iličić Barreto Burdisso Palermo AS Roma Serie A Italija liga prvenstvo Tekmo je začel tudi Jasmin Kurtić, ki je že v enem naslednjih napadov stresel okvir gola vratarja Maartna Stekelenburga. Le minuto za tem, ko je imel gostujoči zvezdnik Francesco Totti lepo priložnost za izenačenje, a je drugega najboljšega strelca v zgodovini Serie A, ki je pred dnevi proslavil 20 let igranja med italijansko elito, kar dvakrat ustavil vratar Stefano Sorrentino, so domači podvojili vodstvo.

Ideolog akcije je bil znova Iličić, ki je po preigravanju našel kapetana Miccolija, slednji pa je vrnjeno uslugo izkoristil za velikih 2:0. Rimljani so v drugem polčasu aktivirali tudi še vedno rahlo poškodovanega bosanskega virtuoza Miralema Pjanića, a se domačini niso dali. Iličić je bil ob bolj obrambni predstavi v nadaljevanju stalna grožnja iz protinapadov, Palermo pa se je s šele četrto zmago v sezoni dvignil z zadnjega mesta.

Milanu zadoščal gol Montoliva

Chievo je začel obetavno, saj je že na začetku nevarno streljal Cyril Thereau. Drugo priložnost za domače je zapravil Luca Rigoni, nečinkovitost pa so gostje kaznovali v 25. minuti, ko je za črno-rdeče zadel Riccardo Montolivo.

Poskus Maria Balotellija je zaustavil Sebastian Frey, Milan pa se je na odmor podal z golom prednosti. Gostje so v drugem polčasu počasi začeli prevladovati, neuspešno pa sta vodstvo poskušala povišati Robinho in Balotelli. Možnosti Chieva so se občutno zmanjšale deset minut pred koncem rednega dela, ko je zaradi drugega rumenega kartona moral igrišče zapustiti Dario Danielli. Milan je brez večjih pretresov vodstvo zadržal do konca.

Italijanska liga, 30. kolo:

Inter Milan : Juventus 1:2 (0:1)
Palacio (54); Quagliarella (3), Matri (60)
RK: Cambiasso (90/Inter)
Handanović je odigral celo tekmo, Belec (oba Inter) je bil na klopi.

Postavi

Inter: Handanović; Ranocchia (od 66. Cambiasso), Samuel, Chivu; Zanetti, Gargano (od 80. Rocchi), Kovačić, Pereira; Álvarez (od 46. Guarín); Palacio, Cassano. Na klopi: Carrizo, Belec; Silvestre, Jonathan, Nagatomo, Cambiasso, Benassi, Guarín, Kuzmanović, Schelotto, Rocchi.

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Padoin, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah (od 63. Peluso); Quagliarella (od 82. Giovinco), Matri (od 74. Pogba). Na klopi: Storari, Rubinho; Peluso, Lichtsteiner, De Celgie, Marrone, Pogba, Giaccherini, Giovinco, Anelka.

Sodnik: Nicola Rizzoli (Modena).

Palermo : AS Roma 2:0 (2:0)
Iličić (21), Miccoli (35)
Iličić in Kurtić (oba Palermo) sta odigrala celo tekmo.

Udinese : Bologna 0:0
Di Natale (Udinese) je v 66. minuti zapravil enajstmetrovko.
Krhin (Bologna) je igral od 55. minute.

Genoa : Siena 2:2 (1:1)
Borriello (6), Janković (71); Emeghara (44), Rosina (52/11-m)
Krajnca (Genoa) ni bilo v ekipi.

Atalanta : Sampdoria 0:0
RK: Lucchini (80/Atalanta)

Cagliari : Fiorentina 2:1 (2:0)
Pinilla (11, 39/11-m); Cuadrado (73)

Lazio : Catania 2:1 (0:0)
Legrottaglie (79/a.g.), Candreva (81/11-m); Izco (50)

Parma : Pescara 3:0 (1:0)
Benalouane (18), Paletta (52), Amauri (65)

Chievo : AC Milan 0:1 (0:1)
Montolivo (25)

Torino : Napoli 3:5 (1:1)
Barreto (30), Jonathas (74/11m), Meggiorini (78); Dzemaili (10, 47, 80), Cavani (84, 90)


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:26 30. Marec 2013.

    Se je spet ustrašil žoge?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.