Handanović: "Novic o sebi nočem brati"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Vratar slovenske nogometne reprezentance in Udineseja Samir Handanović o medijih, velikem klubu, naraščaju in še čem.
Oglej si celoten članek

"Novic o sebi nočem brati in jih redkokdaj preberem, ker nima smisla. Zame je pomembno, kaj mislim o sebi, ne pa, kaj si drugi mislijo. Ne maram tudi dajati intervjujev, le občasno. Nerad govorim, ker mislim, da morajo človeka spremljati dela, ne besede. Kogar koli boš intervjuval, ti bo nekaj povedal, a to gre v pozabo. Moraš delati, pa naj drugi govorijo o tebi," je na pragu leta 2012 v obsežnem intervjuju za MMC dejal Samir Handanović, izvrstni vratar slovenske reprezentance in Udineseja, ki se z novinarji ne želi obremenjevati: "Ko igraš slabo, pišejo slabo, ko igraš dobro, dobro. To moraš jemati kot del posla. Brez medijev ne gre, moraš živeti z njimi. Eni so ti v redu, eni ti niso, ampak ti moraš svoje delo opravljati. Normalno pa je, da če sem v baru in pijem kavo, bom prebral časopis, če mi bo prišel pod roko."

Na vprašanje, ali je žre prebolel, da bo morala Slovenija prihajajoče evropsko prvenstvo (EP) spremljati izpred televizorja, je odvrnil: "Mah, prebolel ... V tem našem poslu se moraš znati hitro 'resetirati'. Sem prebolel, gremo dalje. Verjetno pa ko se bo začelo evropsko prvenstvo, nam bo žal, ker nas ne bo tam. Ampak nimaš kaj, to je del posla. Neuspehi in uspehi se prepletajo. Vse je za nekaj dobro. Ni preveč časa, da bi se ukvarjal s tem. Mora pa biti to opomin in dodaten zagon za naprej."

V zadnjih letih je uresničil kar dva velika življenjska cilja – ustvaril si je družino in zaigral na velikem tekmovanju. Želi si še prestopa v velik klub. Ampak kljub številnim zapisom in »selitvam« v to ali ono ligo, Handanović že od leta 2004 ostaja v Vidmu, kjer je jeseni tudi podaljšal pogodbo. "Če bom pravi, se bo to uresničilo. Čas bo pokazal, čas je merilo za vse. Za igralce, za trenerje, za vse. Ko enkrat končaš kariero, potegneš črto. Danes ti ni treba nikomur več razlagati, greš na Wikipedio, pogledaš, kaj si bil, vidiš, kaj si osvojil. Stvari so zelo enostavne. Šele po karieri bom lahko rekel, s čim sem bil zadovoljen ali nisem bil. Ko neki cilj dosežeš, pa si moraš takoj postaviti drugega. Neki končni cilj pa moraš imeti - kaj bi rad v življenju sploh naredil, kaj je zate pomembno," je dejal Handanović: "Tu imam vse. Imel sem možnost iti drugam in bi tudi odšel, če ne bi bil tu zadovoljen. Tukaj se počutim dobro. Če bom zamenjal klub, ga bom zamenjal samo za nekaj, kar mislim, da je boljše od Udineseja in kjer bom imel možnost, da se borim za nekaj."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.