Handanović rešil točko na Olimpicu

Foto: EPA
Foto: EPA
Milanski Inter je na gostovanju pri Romi iztržil remi (1:1). Točko je v Empoliju vpisal tudi Palermo (0:0). Vratar Juventusa Gianluigi Buffon je zabeležil nov rekord v Serie A.
Oglej si celoten članek

Roma je po domačem remiju proti Interju (1:1) ostala na tretjem mestu, ki vodi v kvalifikacije za Ligo prvakov. Pred moštvom Samirja Handanovića so Rimljani ohranili pet točk naskoka. 

V prvem polčasu gledalci na Olimpicu niso videli veliko priložnosti. Za Inter je iz obetavnega položaja slabo streljal Marcelo Brozović, Handanović pa je ustavil nevaren poskus Stephana el Shaarawyja

V uvodu drugega polčasa je Inter povedel, podajo Brozovića je unovčil njegov hrvaški rojak Ivan Perišić in po vtekanju v prostor s strelom v daljši kot zatresel mrežo.

Roma je pritisnila za izenačenje in Handanović je bil nekajkrat na hudi preizkušnji, izvrstno je ubranil poskusa El Shaarawyja in Mohameda Salaha. Do zasluženega izenačenja so domači prišli v 85. minuti, ko je v gneči pred vrati nemočnega Handanovića matiral Radja Nainggolan.

Struna in Anđelković z nedotaknjeno mrežo

Palermo, ki se krčevito bori za obstanek, je v Empoliju vpisal točko (0:0). Srečanje ni postreglo z obilico napadalnega nogometa, Aljaž Struna in Siniša Anđelković sta za Siciljance odigrala celotno tekmo v branilski vrsti.

Buffon rekorder, Birsa podal za gol

Foto: EPA gianluigi buffon Juventus je s 4:1 premagal Torino, na tekmi pa je prav poseben mejnik zabeležil legendarni Gianluigi Buffon. Vratar stare dame je bil nepremagan 973 zaporednih minut in tako izboljšal rekord italijanske Serie A v lasti Sebastiana Rossija (929 minut). 

Buffon je za ta zgodovinski dosežek potreboval le štiri minute, v nadaljevanju srečanja pa je prejel zadetek Torina, s katerim se je končal njegov rekordni niz.

Chievo je na gostovanju premagal Sampdorio (0:1). Vidno vlogo je odigral slovenski nogometaš Valter Birsa, ki je podal za edini zadetek na tekmi, v 30. minuti pa je zapravil enajstmetrovko, s katero bi lahko gostje pobegnili na 2:0. Edini gol na srečanju je tako dosegel Riccardo Meggiorini.

Serie A, 31. kolo:

AS Roma : Inter 1:1 (0:0)
Naiggolan 84.; Perišić 53.

Empoli : Palermo 0:0 (0:0)

Atalanta : Bologna 2:0 (2:0)
Gomez 27., Diamanti 45.

Frosinone : Fiorentina 0:0 (0:0)

Sampdoria : Chievo 0:1 (0:1)
Medgiorini 24.

Sassuolo : Udinese 1:1 (0:1)
Politano 64., Zapata 8.

Torino : Juventus 1:4 (0:2)
Pogba 33., Khedira 42., Morata 63., 77.

Verona : Carpi 1:2 (0:1)
Ionita 63., Di Gaudio 42., Lasagna 67.

Napoli ; Genoa 3:1 (0:1)
Higuaín 51., 81., El Kaddouri 90.; Rincon 10.

AC Milan : Lazio  1:1 (1:1)
Bacca 15.; Parolo 9

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.