Handanović v družbi Messija, Falcaa in Cristiana

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Italijanski športni časnik Gazzetta dello Sport je v najboljšo postavo leta 2012 uvrstil tudi našega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića.
Oglej si celoten članek

Samir Handanović je poleti končno prestopil v klub, ki je konstantno na največji evropski sceni. Njegov prestop iz Udineseja v Inter je bil gotovo prelomnica v njegovi karieri, 28-letni Ljubljančan pa je ponujeno očitno dobro izkoristil.

Gazzetta dello Sport ga je že poleti razglasila za najboljšega vratarja sezone v Italiji, z dvajsetimi nastopi v majici "Nerazzurrov" pa si je svoj sloves še utrdil, tako da so ga Italijani postavili pred Ikerja Casillasa in Gigija Buffona.

V najboljši postavi leta 2012 je ob "Sarmi" iz Serie A le še Juventusov Andrea Pirlo. Iz nemške Bundeslige sta se med najboljše prebila branilca Mats Hummels in Phillip Lahm, edini predstavnik francoske Ligue 1 je Thiago Silva. Ostalih šest nogometašev nastopa v španski Primeri Division. V izboru presenetljivo ni nobenega nogometaša iz angleške Premier League.

Postava 2012 po Gazzetti dello Sport (postavitev 4-3-3):

Vratar: Samir Handanović (Inter/Slovenija)

Branilci: Jordi Alba (Barcelona/Španija), Mats Hummels (Borussia Dortmund/Nemčija), Thiago Silva (PSG/Brazilija), Phillip Lahm (Bayern/Nemčija)

Vezisti: Sergio Busquets (Barcelona/Španija), Andrea Pirlo (Juventus/Italija), Andres Iniesta (Barcelona/Španija)

Napadalci: Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugalska), Lionel Messi (Barcelona/Argentina), Radamel Falcao (Atletico Madrid/Kolumbija)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.