Handanović za tri leta v Maribor

Foto: Saša Despot Jasmin Handanović Foto: Saša Despot Proti Češki bo po vsej verjetnosti v vrata slovenske reprezentance stopil Jasmin Foto: Dejan Mijović Samir, jasmin handanović Foto: Saša Despot Jasmin Handanović, Samir Handanović Foto: Dejan Mijović Jasmin handanović Foto: Anže Petkovšek Jasmin handanović Foto: Anže Petkovšek Jasmin handanović Foto: Saša Despot Jasmin Handanović, Sanel Konjević
Po dolgem času je Maribor med vratnici pripeljal izkušenega čuvaja mreže. Za državne prvake je triletno pogodbo podpisal nogometni reprezentant Jasmin Handanović, je za zurnal24.si potrdil njegov zastopnik.
Oglej si celoten članek

"Super,“ nam je na vprašanje, kako je z Jasminom Handanovićem, vratarjem slovenske nogometne reprezentance, odvrnil njegov zastopnik Amir Ružnić: "Podpisal je triletno pogodbo z Mariborom. Zelo smo zadovoljni. Dosegel je to, kar je hotel. V Italiji so bile določene zadeve v igri – Cremonese, Cagliari, vendar le enoletna pogodba, a se s tem ni strinjal. Dobili smo tudi izziv Evrope, vse je v najlepšem redu.“


Bratranec Samirja Handanovića, ki meri 196 centimetrov in je januarja dopolnil 33 let, je v karieri branil za Olimpijo, Triglav, Zagorje, Svobodo, Koper, Mantovo in nazadnje Empoli v drugi italijanski ligi.

"Zahvala NK Maribor, športnemu direktorju Zlatku Zahoviču in vsem ljudem, ki delajo v klubu. Res sem presenečen nad prvimi vtisi. Vse se je zgodilo na hitro, nisem pričakoval takšnega razpleta in odhoda iz Italije, a sem že spoznal, da sem prišel v zelo organiziran klub na vseh področjih. Opažam, da se je infrastruktura občutno izboljšala. Ljudski vrt ima drugačno podobo kot ga pomnim z reprezentančnih akcij, Maribor pa ima zasluženo status vodilnega kluba v Sloveniji. Ker so moji cilji podobno ambiciozni kot klubski, smo se hitro dogovorili za sodelovanje," za za klubski spletno stran povedal Handanović, ki je v Maribor prišel kot prost igralec.

"NK Maribor je klub, ki raste iz dneva v dan. Po infrastrukturi, organizacijski in po športni plati. Osnovni cilj v tej sezoni je izpolnjen, želeli smo si zagotoviti šest tekem v evropskih pokalih. To pa ni vse, moramo biti ambiciozni in vsaj poskušati doseči še kaj več, saj kot športnik vedno stremiš k ciljem, ki niso osnovni, ampak jih prekašajo. V ta namen smo se želeli okrepiti na položaju vratarja. Želeli smo najboljšega možnega kandidata in izbor je padel na Jasmina, ki je tudi drugi vratar slovenske reprezentance. Po nekaj letih v Italiji prihaja k nam, podpisal je triletno pogodbo. Naši načrti z novim vratarjem, ki ima ogromno izkušenj, so dolgoročni. Trudimo se, da bi lahko uredili vse dokumente, tako da bi Jasmin hitro pridobil pravico nastopa. Če se bo trener odločil, ga bo imel na voljo že na sobotni tekmi proti Nafti," je za spletno stran mariborskega kluba povedal športni direktor Zlatko Zahovič. Svojo prizadevnost je Handanović pokazal že na začetku mariborske zgodbe, saj je po dopoldanskem treningu popoldan stopil še v gol mladinskega moštva v korist boljše pripravljenosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • gec
    16:47 3. Avgust 2011.

    bravo jasko,držim ti pesti da ti končno uspe...

  • 16:40 20. Julij 2011.

    Enkratno!!!!!Čestitam Zahoviču za dober transfer!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.