Harden Dončića dvignil v nebo, Slovenec odgovoril

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po srečanju v Brooklynu je eden največjih zvezdnikov lige NBA natresel izjemne komplimente na račun Luke Dončića.
Oglej si celoten članek

V noči na nedeljo so Dallas Mavericks v gosteh ugnali Brookyln Nets (98:115) in prekinili niz osmih zaporednih zmag Mrežic. Prvo ime gostov je bil Luka Dončić (27 točk, šest skokov, sedem podaj), domačih pa James Harden (29 točk, sedem skokov, šest podaj).

NBA Luka poskrbel za najboljše rojstnodnevno darilo

Po tekmi je "The Beard", najboljši strelec lige NBA v zadnjih letih, pokazal občudovanje do igre Ljubljančana. Na vprašanje, ali velja Dončića primerjati z Magicom Johnsonom ali Larryjem Birdom, je odgovoril: "V nekaterih stvareh jima je podoben. Nikoli ne pusti, da bi nekdo pospešil njegovo igro in vedno pride do tam, kamor želi. To je redko za tako mladega fanta," je bil radodaren Harden. 

"On se odloči, kako se bo igralo in kaj bo kontroliral. Vsi vemo, da je pred njim zelo svetla prihodnost. Mavs imajo posebnega igralca," je dodal nekdanji košarkar Oklahome in Houstona.

Dončića so seznanili z navedenimi besedami in ga zaprosili za komentar. "Težko je opisati, kako je, ko nekdo kot je James tako govori o tebi. Meni se zdi neverjetno. Zares ga cenim. On je izjemen igralec in zares poseben," je komplimente vrnil Slovenec.

Foto: Profimedia Luka Dončić Nets Mavs

Trenerja Teličkov Ricka Carlisla so nato pobarali, ali vidi podobnosti med Hardenovo vlogo v Houstonu in Dončićevo v Dallasu. "Harden je bil v zadnjih letih v položaju, ko se je celoten napad vrtel okrog njega. Tudi pri nas ima Luka tako veliko vlogo, a je naš slog malce drugačen od tistega v Houstonu ali v Brooklynu. Oba sta generacijska igralca, o tem ni dvoma," je svoje mnenje podal izkušeni strateg.

Kjer je dim ... Oglasil se je! Porzignis o tem, ali zapušča Dončića

Dallas ima trenutno na računu 16 zmag in 16 porazov ter je na devetem mestu Zahoda. Naslednje srečanje bodo Dončić in kolegi odigrali v noči na torek, ko bodo gostovali pri Orlando Magic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:26 28. Februar 2021.

    oprosti avtor, ampak največji teliček si pa ti... dej poguglaj. Se pravi je bil Tom Cruise v Top Gun-u tud …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.