Hardyjeva še z drugim svetovnim rekordom

Foto: Žurnal24 Jessica Hardy je vneta zbiralka svetovnih rekordov.
Ameriška plavalka Jessica Hardy se je še drugič v dveh dneh izkazala s svetovnim relordom. Po najboljšem času na 50 metrov prsno, je postavila še novi mejnik na 100 prsno.
Oglej si celoten članek

Ameriška plavalka Jessica Hardy je na državnem prvenstvu v Federal Wayu dosegla še drugi svetovni rekord v dveh dneh. Potem ko je v četrtek odplavala rekorden dosežek na 50 metrov prsno, je sinoči z 1:04,45 postavila še nov najboljši čas na svetu na stometrski razdalji v tej disciplini. Hardyjeva je tako za 35 stotink popravila rekord, ki ga je prejšnji teden na svetovnem prvenstvu v Rimu dosegla njena rojakinja Rebecca Soni.

Rekordna znamka Hardyjeve na 50 m prsno znaša 29,95, s čimer je za 14 stotink popravila čas Rusinje Julije Jefimove s SP v Rimu. Jessico Hardy so lani izločili z ameriških kvalifikacij za olimpijske igre zaradi pozitivnega dopinškega testa, dobila pa je enoletno prepoved nastopanja. Na to odločitev ameriške zveze se je pritožila Mednarodna plavalna zveza, ki je zahtevala dvoletno prepoved, Mednarodno arbitražno razsodišče (CAS) pa bo odločitev sprejelo do konca naslednjega meseca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.