Hasić že novembra igral Miklavža

Foto: Žurnal24 Marcos Tavares bo poleti oblekel dres Slovenije. (Foto: Tadej Trehtar)
Maribor je z zanesljivo zmago nad aktualnimi prvaki Luko Koper ohranil velikih osem točk prednosti na vrhu lestvice (2:0). Olimpija je v domačih Stožicah premagala Primorje (3:0).
Oglej si celoten članek
Rekord še traja
Zmaga proti Kopru je pomenila že 22 zaporedno tekmo, na kateri je Maribor ostal nepremagan. V prejšnjem kolu so vijoličasti premagali Celje in podrli rekord generacije, ki je igrala v Ligi prvakov.

Dve kardinalni napaki koprskega vratarja Ermina Hasića sta na derbiju kola pomagali nogometašem Maribora, ki so na koncu slavili zasluženo zmago in ostajajo nepremagani na vrhu lestvice. Rekordni niz nepremagljivosti se tako ne misli končati, medtem ko je Primož Gliha na klopi Koprčanov prvič spoznal grenkobo poraza.

Sicer precej izenačeno srečanje sta na koncu odločili dve veliki napaki koprskega vratarja Hasića, ki je domačine v Ljudskem vrtu obdaroval že kakšen mesec pred prihodom Miklavža. Vijoličasti so obdobje premoči sredi polčasa kronali z zadetkom kapetana Marcosa Tavaresa, ki je po predložku s strani s polvolejem zadel v prazna vrata. Hasić je namreč plaval na "nikogaršnji zemlji". Milan Osterc bi v eni izmed naslednjih akcij praktično moral izenačiti, a je iz neposredne bližine nerodno streljal, zato pa so vijoličasti odšli na odmor z dvema goloma prednosti. Goran Cvijanović je navidez nenevarno streljal od daleč, Hasiću pa je žoga ušla iz rok v njegovo mrežo. Rezultat se v drugem polčasu ni več spremenil, Mariborčani pa so suvereno držali pristaniščnike na varni razdalji.

Foto: Žurnal24 Davor Skerjanc

Zmaji do druge zaporedne domače zmage
Nogometaši Olimpije Ljubljane so večer začeli na mestih za izpad, z zmago nad Primorjem pa so ga končali na sedmem mestu. Po nekaj izvrstnih predstavah brez doseženega zadetka je Davor Škerjanc končno uspel zatresti mrežo in zmaje v 30. minuti popeljal v vodstvo. V drugem polčasu je prvič po povratku po poškodbi zadel Joao Gabriel Da Silva, na koncu pa je bilo še dovolj časa za pravi evrogol Bobana Jovića, ki je prinesel nekaj smeha na ustnice zeleno-belih.

Domžale zanesljivo, petarda Rudarja
Z goli Ivana Knezovića in Marka Drevenška v prvem ter Lucasa Maria Horvata v drugem polčasu so nogometaši Domžal ohranili resda šibek priključek z vodilnim Mariborom in brez težav odpravili HiT Gorico. S tekmo več rumeni na drugem mestu zdaj zaostajajo za pet točk, a bi jim vijoličasti z večerno zmago nad Koprom spet pobegnili na več kot le varno razdaljo.

Pravo katastrofo je na gostovanju pri Rudarju doživel kranjski Triglav, ki se po štajerski avtocesti domov vrača s petardo (0:5). Hat-trick Mirze Mešića in dva zadetka Dejana Djermanovića so "knape" in njihovega "vodjo izmene" Bojana Prašnikarja dvignila na četrto mesto v ligi. Celjani so bili v Lendavi blizu zmage, ki bi jih dvignila z zadnjega mesta na lestvici, a je Stjepan Caban rešil točko za domače moštvo, ki je igralo brez prvega strelca lige Jožeta Benka.

Lestvica:
1. Maribor 40 točk
2. Domžale 32
3. Nafta 24
4. Rudar 22
5. Koper 21
6. Gorica 19
7. Olimpija 17
8. Triglav 17
9. Primorje 15
10. Celje 14

Slovenska liga, 16. kolo:

Nafta Lendava : CM Celje 2:2 (0:1)
Gerenčer (69), Caban (90); Klebčar (35), Čadikovski (82)

Hit Gorica : Domžale 0:3 (0:2)
Knezović (29), Drevenšek (45), Horvat (82)

Rudar Velenje : Triglav Gorenjska 5:0 (1:0)
Mešić (34, 48, 74), Djermanović (60, 89)

Olimpija Ljubljana : Primorje 3:0 (1:0)
Škerjanc (30), Da Silva (57), Jović (78)

Maribor : Luka Koper 2:0 (2:0)
Tavares (27), Cvijanović (43)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.