Hat-trick Bendtnerja, Bayern brez finala!

Foto: Žurnal24 Super Mario se kesa. Pravi, da se zaveda, da rabi pomoč ... (Foto: Reuters) Foto: Reuters Patrick Vieira Stilian Petrov Foto: Žurnal24 Yaya Toure Ciaran Clark Micah Richards gol zadetek veselje proslavljanje slavje Foto: Žurnal24 Yaya Toure David Silva gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Patrick Vieira Michael Bradley Foto: Žurnal24 Mario Balotelli gol zadetek strel Foto: Reuters Marouane Chamakh gol zadetek strel Foto: Žurnal24 Marouane Chamakh gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Neuer navijači transparent Foto: Žurnal24 Neuer navijači transparent Foto: Žurnal24 Nicklas Bendtner gol zadetek strel Foto: Žurnal24 Neuer navijači transparent Foto: Žurnal24 Franck Ribery Atsuto Uchida Foto: Žurnal24 Anatoliy Tymoshchuk Anatolij Timoščuk Timoscuk Luiz Gustavo Jefferson Farfan Foto: Žurnal24 Raul Gonzalez gol zadetek strel Foto: Žurnal24 Raul Gonzalez gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Raul Gonzalez Benedikt Hoewedes gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslav Foto: Žurnal24 Raul Gonzalez Benedikt Hoewedes Jurado Farfan gol zadetek veselje proslavljanje Foto: Žurnal24 Goran %C5%A0ukalo Stefan Maierhofer gol zadetek veselje proslavljanje slavje pro Foto: Žurnal24 Rok Kronaveter
Arsenal in Manchester City sta brez težav napredovala v pokalu FA. Topničarji so ugnali Leyton Orient (5:0), City pa Aston Villo (3:0). Arsenal zdaj čaka Man. United! Bayern ostal brez finala v Nemčiji.
Oglej si celoten članek
Četrtfinale: Arsenal na Man. United!
Najbolj zanimiva tekma četrtfinala pokala FA bo prav gotovo tista na Old Traffordu, kamor bo v goste prišel Arsenal. Pari četrtfinala: Stoke - West Ham, Man. City - Reading, Birmingham - Bolton in Man. United - Arsenal.

Arsenal je rane iz finala ligaškega pokala zacelil pri njegovem velikem bratu pokalu FA, kjer so topničarji na ponovljeni tekmi proti mestnim tekmecem Leytonu Orientu zanesljivo slavili (5:0). Hat-trick je zabil Nicklas Bendtner, po tem ko je za vodstvo Arsenala v prvem polčasu že zabil Marouane Chamakh. Zadnji gol večera, šele drugi za člansko moštvo v karieri, je bil delo branilca Gaela Clichyja.

Verjetno še lažje delo je imel Manchester City, ki je z goli treh velikih nakupov - Yaye Touréja, Maria Balotellija in Davida Silve -, odpihnil Aston Villo. V Angliji bodo gotovo še kar nekaj časa besni na trenerja gostov Gerarda Houlierja, ki je tekmo začel z dodobra premešano postavo in po njihovem mnenju "onečastil" svetost pokala.

Konec francoske pravljice: Chambery izpadel
Mestece Chambery v Sloveniji in po svetu povezujemo zgolj z rokometom, toda njihov nogometni petoligaš je v francoskem pokalu letos poskrbel, da so bili njihovi bolj znani someščani zgodba za zadnjo stran. Potem ko so postali sploh prvi petologaški klub v zgodovini francoskega pokala, ki mu je uspelo izločiti kakšno moštvo iz Ligue 1, so "rokometaši" v sredo neslavno končali svojo zgodbo v četrtfinalu, kjer jih je ugnal predstavnik druge lige Angers.

Chambery je med drugim izločil Brest, Monaco in Sochaux, proti skromnemu Angersu pa niso zmogli še četrtega zaporednega šoka. Je bilo krivo igrišče? Tekmo so namreč odigrali na večjem stadionu v bližini Grenobla, saj je bilo zanimanje za tekmo pač preveliko, kot kaže, pa so za nekaj dodatnega dobička klubski veljaki tvegali tudi napredovanje. Au revoir, Chambery!

Foto: Žurnal24 Goran %C5%A0ukalo Stefan Maierhofer gol zadetek veselje proslavljanje slavje pro

Šukalo v finale prek Kronavetra, čakata ga Raúl in Schalke!
Že v torek so nogometaši Duisburga z Goranom Šukalom postali prvi drugoligaši, ki so se po letu 2004 uvrstili v finale nemškega pokala. Na živčni tekmi je Šukalo ugnal Energie Cottbus rojaka Roka Kronavetra (2:1).

Duisburg sicer ni pokalni novinec, saj je v finalu igral že trikrat, toda izgubil prav vse tekme, nazadnje leta 1998. Njihova nadaljnja usoda je bila v veliki meri odvisna od Bayerna Münchna, saj bi zebre v primeru, da bi Bavarci v drugem polfinalu izločili Schalke 04 in sezono končali med prvimi tremi ekipami lige, avtomatično dobile mesto v Evropski ligi ne glede na razplet finala. Prav proti "Rekordmeisterjem" so belo-modri izgubili omenjenega leta 1998, ko so na olimpijskem stadionu v Berlinu padli z 1:2 (Salou; Babbel, Basler).

Toda vse le ni šlo po željah slovenskega reprezentanta, saj so Bavarci na Allianz Areni utrpeli poraz, tekmo pa je z edinim zadetkom srečanja odločil Raúl González (1:0). Tako se je domačim navijačem maščevala precej arogantna poteza z začetka tekme, ko je praktično cel stadion v zrak držal napise: "Ne, Neuer!" S tem so želeli Münchenčani izraziti svoj odpor do morebitnega prestopa vratarja Schalkeja Manuela Neuerja v njihove vrste, Neuer pa jim je odgovoril na najboljši možni način - ni dobil gola.

Pokal FA (FA Cup), 5. kolo:

ARSENAL : Leyton Orient 5:0 (3:0) (ponovljena tekma)
Chamakh (7), Bendtner (30, 43, 62/11-m), Clichy (75)

MANCHESTER CITY : Aston Villa 2:0 (2:0)
Y. Touré (5), Balotelli (25), Silva (70)

Everton : READING 0:1 (0:1)
Mills (26)

Nemški pokal (DFB Pokal), polfinale:

Bayern München : SCHALKE 0:1 (0:1)
Raúl (15)

DUISBURG : Energie Cottbus 2:1 (1:0)
Maierhofer (24), Baljak (54); Petersen (78/11-m)
Šukalo (Duisburg) je igral celo tekmo, Kronaveter (Cottbus) pa od 66. minute.

Francoski pokal (Coupe de France), četrtfinale:

Chambery : ANGERS 0:3 (0:1)
Saivet (45), Renouard (63), Diego Gomez (84)

PARIS S.G. : Le Mans 2:0* (0:0)
Bahrebeck (108), Kebano (116)
RK: Camara (79/PSG); Wague (91/Le Mans) 
* – po podaljšku

Ob 20.45:
Lille – Lorient

Že odigrano:
Reims : NICE 2:3* (1:1)
Amalfitano (32), Fortes (58); Ljuboja (30), Mouloungui (47, 114)
* – po podaljšku

AB – z velikimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.