Hat-trick in poškodba Ronalda

Foto: Žurnal24 Lionel Messi Ricardo Costa Vicente Guaita Foto: Žurnal24 David Villa Foto: Žurnal24 Ever Banega Andres Iniesta Foto: Žurnal24 Lionel Messi Ever Banega Foto: Žurnal24 Lionel Messi Vicente Guaita Ricardo Costa Foto: Žurnal24 Josep Pep Guardiola Foto: Žurnal24 Xavi Hernandez Tino Costa Foto: Žurnal24 Brez skrbi, ljubitelji španskega nogometa, tekme Primere ta vikend bodo. (Foto: Foto: Žurnal24 David Villa Ricardo Costa Foto: Žurnal24 Pedro Rodriguez Jeremy Mathieu Foto: Žurnal24 Adriano Lionel Messi gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Lionel Messi Pique Busquets gol zadetek veselje proslavljanje proslava slavje Foto: Žurnal24 Daniel Alves Adriano Eric Abidal David Villa gol zadetek veselje proslavljanje s
Barcelona je z golom Lionela Messija prišla do pomembne zmage pri Valencii (1:0). Po štirih tekmah strelske suše je zadel Cristiano Ronaldo - trikrat. A se poškodoval. Real je Malago razbil s 7:0.
Oglej si celoten članek
Ronaldo je opravil pregled v bolnišnici, ki je pokazal, da ima manjšo raztrganino v levi stegenski mišici. Okrevanje bo trajalo okoli dva tedna, so sporočili iz Reala. Upajo, da bo lahko zaigral vsaj 16. marca v Ligi prvakov proti Lyonu.

Vse do 77. minute tekme v Valencii je morala čakati Barcelona, da se je zapravljivemu Lionelu Messiju končno odprla pot do mreže, Argentinec pa je s svojim 27. ligaškim golom poskrbel, da so se Katalonci pred četrtkovo tekmo Real Madrida odlepili na deset točk razlike. V Španiji so morebitno zmago Barçe označevali kot "media liga" (pol lige), ali nekakšno polovico poti, ki bi jo nato do novega naslova še morali prehoditi varovanci Josepa Guardiole. Je res že vse odločeno?

Prav netopirji naj bi bili le nekaj kol pred drugim "El Clásicom" letošnje sezone tisti, ki bi bili poleg Villarreala sposobni vzeti točko prvakom. Ne moremo reči, da se niso potrudili, saj so bili večino tekme enakovreden tekmec, toda v igri jih je pravzaprav ohranjala vnovična zapravljivost Messija, ki se je nekajkrat izkazal tudi za zelo sebičnega. Tako denimo vsaj dvakrat ni podal proti Davidu Villi, heroju netopirjev, ki se je prvič vrnil na Mestallo kot nogometaš Barcelone, Argentinec pa se je enkrat znašel tudi sam pred vratarjem Vicentejem Guaito, a ga iz treh poizkusov ni uspel premagati. Polčas se je tako končal z 0:0.

Najboljši strelci:
27 golov - Messi in Ronaldo
17 - Villa
15 - Llorente
13 - PEdro in Rossi

Eksperimentalna obramba gostov s tremi "branilci" - Gerardom Piquéjem, Sergiem Busquetsom in Ericom Abidalom -, sicer ni imela resnejšega dela, toda v drugem polčasu bi na čelu z rezervnim vratarjem Josejem Manuelom Pintom kaj kmalu kapitulirala, a sta bila Roberto Soldado in Pablo Hernandez nenatančna. Tekma se je začela iztekati, nato pa je po levem boku švignil izjemno razpoloženi Adriano in idealno zaposlil Messija, ki je za las premagal Guaito ob njegovi bližnji vratnici.  

Ronaldo zabil hat-trick in se poškodoval
Real Madrid
se je v četrtek na najlepši možen način na sedem točk zaostanka približal vodilni Barceloni. Malago so ponižali s 7:0. Po štirih tekmah brez zadetka, se je s hat-trickom odkupil Cristiano Ronaldo, ki ima tako na vrhu lestvice spet enako število golov kot Messi (27). Ako je Ronaldo zabil svoj prvi gol proti Malagi, je bila tekma že odločena: po zadetkih Karima Benzemaja, Angela Di Marie in Marcela so po prvem polčasu vodili s 3:0.

Foto: Žurnal24

10 minut pred koncem je Cristiano odšel na klop, pa čeprav je trener Jose Mourinho poprej že opravil tri menjave in tako tekmo sklenil z 10 možmi. Malo ga je bolela mišica v levi nogi. "Nekaj se je zgodilo, ko sem zabil tretji gol, a ni nič hujšega. Bolje je, da nismo tvegali. Mislim, da ne bom na voljo za nedeljsko tekmo," je po srečanju dejal Ronaldo. "Zdi se, da gre za resno poškodbo. To je negativen vidik športa," je bolj zaskrbeljen trener.

Nekdanji trener Reala in zdaj prvi mož Malage, Manuel Pellegrini, je razloge za visok poraz našel v poškodbah: "S šestimi poškodovanimi igralci nismo mogli pričakovati dobrega rezultata. Nihče ne mara takih porazov." Dan pred tekmo je Mourinho Pellegrinija zbodel, češ da če bi njega odpustil Real, ne bi šel v tak klub, kot je Malaga, ampak v kakšnega velikega v Angliji ali Italiji.

Lestvica:
1. Barcelona 71 točk

2. Real Madrid 64
3. Valencia 51
4. Villarreal 50
5. Espanyol 40
6. Athletic 38
7. Sevilla 38
...
18. Sporting 25
19. Malaga 23
20. Almeria 22

Španska Primera, 26. kolo:

Espanyol : Mallorca 1:2 (1:0)
Vazquez (19); Webo (63), Nsue (83)

Sevilla : Sporting Gijon 3:0 (1:0)
Fabiano (28/11-m), Perotti (35), Negredo (65)
RK: Eguren (26/Sporting)

Getafe : Atletico Madrid 1:1 (1:0)
Del Moral (3); Elias (81)

Osasuna : Deportivo La Coruna 0:0

Real Sociedad : Levante 1:1 (0:0)
Zurutuza (53); Del Horno (77)

Villarreal : Hercules 1:0 (1:0)
Rossi (21)

Zaragoza : Athletic Bilbao 2:1 (0:1)
Jarošik (48), Uche (55); Llorente (18)

Valencia : Barcelona 0:1 (0:0)
Messi (77)

Almeria : Racing Santander 1:1 (0:1)
Crusat (64); Colsa (37)
RK: Henrique (18/Racing)

Real Madrid : Malaga 7:0 (3:0)
Benzema (27, 62), Maria (36), Marcelo (51), Ronaldo (51, 68/11-m, 77)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.