Hat-trick Kana in Namestnikova

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V severnoameriški hokejski ligi NHL so ponoči odigrali šest tekem. Tampa Bay Lightning je po podaljšku s 5:4 doma premagala Pittsburgh Penguins. Junak tekme je bil 23-letni Rus Vladislav Namestnikov, ki je zabil tri gole, tudi odločilnega v podaljšku.
Oglej si celoten članek

Namestnikov je strelski pohod v Amalie Areni v Tampi začel že v drugi minuti tekme, ko je prvič ukanil gostujočega vratarja Kanadčana Marc-Andreja Fleuryja.

Gostujoči pingvini so izenačili v 11. minuti, ko je zabil Kris Letang. Domači so v drugi tretjini povedli z goloma Valtterija Filippule in Namestnikova, Patrick Hornqvist je znižal na 2:3. Pingvini so v zadnji tretjini ujeli priključek in celo povedli, zabila sta Trevor Deley in Chris Kunitz, a je Anton Stralman izsilil podaljšek, v katerem je Namestnikov v tretji minuti zabil za četrto zaporedno zmago moštva iz Tampe.

Hokejisti Boston Bruins niso imeli večjih težav pri drugi najslabši ekipi vzhodne konference Buffalo Sabres (4:1). Domači navijači so prvi in edini gol domače ekipe v First Niagara Centru lahko videli v prvi tretjini, ko je zadel David Legwand, v nadaljevanju so zabijali le še gostje. Med strelce so se vpisali Matt Belesky, Zdeno Chara, Ryan Spooner in Brett Connoly.

Zmago v gosteh pri Toronto Maple Leafs (4:1) so vpisali aktualni prvaki lige NHL Chicago Blackhawks. Največ zaslug za deseto zaporedno zmago moštva iz vetrovnega mesta ima Patrick Kane, ki je prišel do svojega prvega hat-tricka v rednem delu sezone. Kane je v končnicah vpisal dva hat-tricka, a pred Torontom še nikoli v rednem delu sezone.

Kane je bil podajalec tudi pri četrtem zadetku Chicaga, tekmo pa je končal s skupno 28 zadetki v tej sezoni, s čimer je prevzel vodstvo na ligaški lestvici najboljših strelcev.

Chicago je s 64 točkami najboljša ekipa Zahoda ter je za dve točki prehitel Dallas Stars, ki je izgubil z 2:4 pri Anaheim Ducks. Sedem točk manj imata St. Louis in Los Angeles Anžeta Kopitarja, ki bo drevi po srednjeevropskem času gostil Ottawa Senators.

Vancouver Canucks je v gosteh s 3:2 po podaljšku premagal Carolina Hurricanes. Odločilni zadetek je prispeval 20-letni Bo Horvat, ki je po Tonyju Tantiju, ta je leta 1984 tudi zabil gol v podaljšku, star 20 let, postal drugi najmlajši član Vancouvra z zadetkom v podaljšku v rednem delu sezone. Horvat je zadel tudi v rednem delu tekme.

Hokejisti Winnipeg Jets so z 1:0 v gosteh premagali Minnesota Wild. Vratarju Jets Connorju Hellebuycku je pripadla posebna čast, postal je prvi vratar v tej sezoni, ki je hermetično zaprl vrata na tekmah z Minnesoto in moštvu Wild ni dovolil niti enega zadetka. Edini zadetek na tekmi je padel že v četrti minuti, ko je zabil Blake Wheeler.

Liga NHL, izidi:

Buffalo Sabres : Boston Bruins 1:4
Carolina Hurricanes : Vancouver Canucks 2:3*
Minnesota Wild : Winnipeg Jets 0:1
Toronto Maple Leafs : Chicago Blackhawks 1:4
Tampa Bay Lightning : Pittsburgh Penguins 5:4*
Anaheim Ducks : Dallas Stars 4:2

* - podaljšek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.