Hauptman: "Tadej si gotovo želi biti pripravljen za Dirko po Sloveniji, toda..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Andrej Hauptman verjame, da bo Tadej Pogačar pustil svoj pečat na Dirki po Sloveniji, toda daleč od tega, da je to eden izmed večjih ciljev sezone. Vse bo osredotočeno na Tour!
Oglej si celoten članek

Športni direktor kolesarske ekipe UAE Team Emirates Andrej Hauptman je po tiskovni konferenci ob predstavitvi 41. maratona Franja spregovoril o pripravah svojega varovanca in dvakratnega zmagovalca dirke po Franciji Tadeja Pogačarja. Triindvajsetletni slovenski as je trenutno na višinskih pripravah v Livignu v Italiji, potem ko si je ogledal nekatere dele trase Toura.

"Ravno sem se vrnil v domovino, v nedeljo smo opravili priprave v Pirenejih in Alpah, pogledali smo tudi kronometer Toura. Poleg tega smo naredili intenziven cikel treninga. Tadej je trenutno v Livignu, kjer bo do dirke po Sloveniji opravil še zadnji dvig forme z višinskimi pripravami," je uvodoma v pogovoru za STA dejal nekdanji slovenski selektor.

Vse od Pogačarjevega prihoda k UAE Team Emirates pred tremi leti in pol nekdanji vrhunski kolesar bdi nad razvojem dvakratnega zmagovalca Toura. Mej zanj ne vidi, kot ekipa, ki ga je nase vezala do konca leta 2027, mu jih niti ne postavljajo.

Foto: Epa Tadej Pogačar

"Na Touru je zelo težko zmagati, še težje pa to ponoviti. Poleg tega, da vsi dirkajo proti tebi, je tudi konkurenca vse boljša, kolesarski vrh pa vse širši. Seveda delamo vse, da gledamo naprej, da se trudimo biti vsako leto boljši. Ne da je boljši le Tadej, ampak da vsi mi kot celotna ekipa napredujemo. To nam zaenkrat uspeva, hkrati pa je res, da je Tadej nenazadnje še v letih, ko napreduje," je na koncu izpostavil Hauptman.

Pogačar je v tej sezoni zabeležil sedem zmag, med drugimi je ubranil zmago na dirki po ZAE, od Tirenskega do Jadranskega morja, slavil pa je tudi na klasiki Strade Bianche. Izkazal se je torej tako na večdnevnih dirkah kot klasikah. Tudi na dirki po Sloveniji (15. - 19. junij), kjer bo prvi obraz preizkušnje, kani znova poseči po skupni zmagi.

"Zagotovo si je zadal cilj, da pride kar se da dobro pripravljen na dirko. Kot vedno na vsaki preizkušnji od Tadeja pričakujem, da bo pustil svoj pečat. Verjamem, da ga bo tudi na dirki po Sloveniji. Seveda pa glavni cilj sezone ostaja Tour," od želja ne beži športni direktor UAE Team Emiratesa.

Foto: Profimedia Tadej Pogačar Dirka po Sloveniji

Hauptman, od lani predsednik kolesarskega društva Rog, del kariere je tam preživel tudi Pogačar, je bil na tiskovni konferenci ob predstavitvi maratona Franja navdušen tudi nad prihodnostjo največjega slovenskega kolesarskega praznika za amaterje.

"Kot profesionalec, zdaj sicer nisem več, je lepo videti, da postajamo kolesarska nacija. Rekreativno sezono sam ločim na čas pred Franjo in po njej," je sprva o maratonu, ki bo na sporedu 11. in 12. junija, dejal 46-letni nekdanji odlični sprinter.

"Spomladi vsi rekreativni kolesarji začnejo trenirati z mislijo na Franjo. To jih drži pokonci in zaradi tega so bolje pripravljeni in posledično zdravi. Franja je nekaj posebnega, vsako leto vrhunsko organizirana. Še posebej je lepo, da tisti kolesarji, ki pridejo iz tujine in so prekolesarili že ogromno maratonov, pohvalijo to prireditev kot vrhunsko organizirano in praznik kolesarstva," je sklenil Hauptman.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.