Hauptman: Valencia nima kaj iskati

Foto: Žurnal24 Nekdanji zmaj Hauptman sedaj vodi slovenskega prvoligaša Elektro. (Foto: Žurnal2
Živa legenda Uniona Olimpije Dušan Hauptman pred tekmo Olimpije v polnih Stožicah pravi, da Valencia v Ljubljani nima kaj iskati. Zdovc mora z igralci že na začetku narediti razliko.
Oglej si celoten članek

Olimpija bo proti Valencii prvič v Evroligi v vlogi favorita. Nekdanji igralec zmajev Dušan Hauptman po dosedanjih odličnih predstavah, predvsem bleščeča je bila zadnja tekma v ligi NLB, napoveduje zmago Ljubljančanov: "Pritisk, da morajo zmagati, ne bo vplival na ekipo. Igralci so dovolj izkušeni, to ne bi smelo vplivati na zmago. Po drugi strani je Valencia zelo neprepričljiva, ne igra v zavidljivi formi. Za mene osebno bi bil poraz ob polni dvorani negativno presenečanje."

Najlažje je zmagati pred polnimi Stožicami, čeprav je Olimpija pokazala, da zna zmagovati tudi v gosteh. Verjamem pa, da tako Valencia kot Milano v Stožicah nimata kaj iskati oziroma jima pripisujem minimalne možnosti za zmago.
Dušan Hauptman

Hauptman prednosti zeleno-belih vidi v širokem naboru igralcev, bistven pa bo po njegovem mnenju dober začetek. "Zdovc bo v nasprotju s prejšnjim tekmami moral začeti z igralci, ki ne bodo začeli z 'minusom'. Začel bo s peterko, ki gostom ne bo pustila, da povede," pravi nekdanji "ostrostrelec“, ki še pravi, da Olimpija ima rezerve, a ne velike: "Predvsem neuigranost je še opazna. Ta rezerva bo nujna za korak naprej v naslednjih predstavah in morebitnem napredovanju v Evroligi."

Kljub dolgi klopi pa je največja težava Olimpije še vedno ta, da je njena igra v veliki meri odvisna od glavnega in edinega organizatorja igre na najvišjem nivoju Vlada Ilievskega. Hauptman o tem pravi: "Marque Perry še ni v formi, oziroma se še ni spoznal z načinom igranja Uniona Olimpije. Verjamem, da bo znal v nadaljevanju dostojno zamenjati Ilievskega, ki igra preveč, njegova utrujenost pa je lahko odločilnega pomena v nadaljevanju sezone. Nujno ga bo treba razbremeniti, ne samo Perry, tudi Ožbolt lahko deloma prevzame njegovo vlogo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.