Hayden podlegel poškodbam

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji svetovni prvak v najmočnejšem motociklističnem razredu je izgubil bitko za življenje.
Oglej si celoten članek

Nicky Hayden, dirkač serije Superbike in nekdanji svetovni prvak v razredu MotoGP, naslov je osvojil leta 2006, je danes popoldne umrl zaradi poškodb, ki jih je utrpel prejšnji teden.

"Zdravniška ekipa je potrdila smrt pacienta Nicholasa Patricka Haydena, ki je bil v njihovi oskrbi od 17. maja," so sporočili iz bolnišnice Bufalini v Ceseni.

Petintridesetletnega Američana je na kolesarjenju po obali v bližini Riminija zbil avto. Hayden je v nesreči utrpel hude poškodbe glave, prsnega koša, medenice in stegnenice. Prepeljan je bil v bolnišnico v Ceseno, kjer pa ga zaradi prešibkega stanja niso mogli operirati. "Hayden ostaja na intenzivnem oddelku, njegovo stanje pa je zelo resno," so v uradni izjavi po nesreči zapisali v cesenski bolnišnici.

'The Kentucky Kid', ki je leta 2006 prekinil niz petih naslovov svojega prijatelja Valentina Rossija, Hayden je prav ob Italijanu leta 2003 debitiral v ekipi Honde, je v Italiji treniral pred naslednjo dirko serije Superbike, nazadnje je preteklo nedeljo osvojil 12. mesto na dirki v Imoli.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.