Haye želi novo priložnost

Foto: Reuters
Foto: Reuters
David Haye še naprej vztrajno zatrjuje, da bi se sobotni spektakel v Hamburgu razpletel v njegovo korist, če se Vladimirju Kličku ne bi zoperstavil z zlomljenim prstom. Britanec si želi povratni dvoboj.
Oglej si celoten članek

Britanec David Haye je po sobotnem porazu (drugem v svoji karieri) namignil, da je pripravljen prestaviti svoj odhod v pokoj, če bi mu Vladimir Kličko ponudil novo priložnost. Londončan je pred časom razkril, da bo rokavice postavil v kot 13. oktobra na svoj 31. rojstni dan. A zdaj mu je Ukrajinec prekrižal načrte, Britanec je v pokoj namreč želel oditi kot svetovni prvak po različnih verzijah v težki kategoriji. Po sobotnem porazu v Hamburgu pred 55 tisoč gledalci pa nima v lasti niti enega pasu svetovnega prvaka. Kot je še dejal Haye, bo svojo odločitev o nadaljnji karieri sporočil v nekaj tednih.

Haye za sobotni poraz po soglasni sodniški odločitvi krivi zlomljen prst na nogi, kar je pri mnogih ljubiteljih že sprožilo zgražanje. Ukrajinec pa je Britanca označil za boksarja, ki ne zna sprejeti poraza. Kljub temu se Haye sprašuje, če bi mlajši Kličko z njim stopil v ring, ko bo povsem pripravljen in brez poškodb: "Bi mi ponudil povratni dvoboj, ko bom povsem zdrav? Ne vem. Če ne bo, potem ne vem. Resnično ne vem. Rad bi, da mi ponudi povratni dvoboj."

"Dejal je, da me lahko nokavtira, in rad bi mu dal priložnost. Če me ni mogel nokavtirati na eni nogi, kako bo, ko bom zdrav?" je s streljanjem strupenih puščic nadaljeval Britanec in se še ni ustavil: "V preteklosti so odlični boksarji izgubljali naslove in jih nato dobili nazaj. Rad bi še eno priložnost, toda če jo bom dobil, je povsem druga zadeva. Odločitev je na Vladimirju in njegovi ekipi. Upam, da bo pogledal, koliko je zaslužil, in spoznal, da bo moral priti nazaj do mene, če želi nov super dvoboj."

Kličko: "Haye je preteklost"

Vladimir, ki po 56. zmagi v svoji karieri z bratom Vitalijem povsem obvladuje vrh težke kategorije (skupaj imata v lasti naslove po verzijah WBA, IBO, IBF, WBO in WBC), je po pričakovanjih že zavrnil prošnjo Britanca in se usmeril proti novim izzivom v karieri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.