Head vzel slovo od F1

Foto: EPA
Foto: EPA
Eden od ustanoviteljev legendarnega moštva formule 1 Williams, Patrick Head, se je po 34 letih udejstvovanja odločil posloviti.
Oglej si celoten članek

Petinšestdesetletni Patrick Head, ena najbolj karizmatičnih osebnosti v formuli 1, se je po 34 letih poslovil od formule 1. Eden od ustanoviteljev znanega moštva Williams se bo v prihodnosti posvetil razvoju hibridne tehnologije pri hčerinskem podjetju Williams Hybrid Power Limited.

Head in Frank Williams sta leta 1977 ustanovila moštvo v formuli 1, pod njunim vodstvom pa je ekipa osvojila sedem naslovov svetovnih prvakov, devet konstruktorskih naslovov, dosegla pa je tudi 113 zmag na velikih nagradah.

Williams je zadnjo zmago v formuli 1 dosegel leta 2004 na veliki nagradi Brazilije, zadnji svetovni prvak pa je bil Kanadčan Jacques Villeneuve v sezoni 1997.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.