Heidfeld: "Lahko smo še boljši"

Foto: Žurnal24 Nick Heidfeld je dvakrat ostal brez točk, enkrat pa je bil na stopničkah. (Foto:
"Dve uvrstitvi na stopničke sta velik plus, a potenciala še nismo pokazali v celoti. Lahko smo še boljši," obljublja Nick Heidfeld, potem ko je z Renaultom osmi v seštevku dirkačev in četrti v moštvenem.
Oglej si celoten članek
Mercedes obljublja, da bo v Turčiji hiter kot v Šanghaju. Toro Rosso nadgradnje na dirkalniku obljublja šele za šesto dirko sezone (VN Monako). McLaren, ki je dirkalnik že pred prvo dirko občutno spremenil, pa bo na naslednjih VN poskušal le z manjšimi spremembami. Po najslabšem začetku sezone v svoji zgodovini povratek obljublja Williams. To zatrjujejo tudi pri Ferrariju.

Tretje mesto Vitalija Petrova v Melbournu, tretje Nicka Heidfelda v Sepangu, nato pa le dve točki v Šanghaju. Za ekipo Renault je dober začetek sezone, a prepričani so, da bo nadaljevanje še boljše. "Začetek je imel vzpone in padce. Pozitivna stran je, da je dirkalnik inovativen in hiter. Dobro se odziva na spremembe v nastavitvah, hiter je na dolgih ravninah in konkurenčen na različnih stezah in vrstah asfalta," razlaga Heidfeld, ki je priložnost v francosko-angleški ekipi dobil po poškodbi Roberta Kubice. "Dve uvrstitvi na stopničke sta velik plus, a potenciala še nismo pokazali v celoti. Lahko smo še boljši," obljublja Heidfeld, ki ni navdušen nad premičnim zadnjim krilcem.
"Sicer deluje dobro in nam pomaga, a sam vseeno nisem navdušen nad premičnim krilcem, saj ne maram stvari, ki umetno pomagajo k lažjemu prehitevanju." Pred časom je Nico Rosberg (Mercedes) DRS označil za najboljšo idejo v zgodovini.

Vse o dogajanju na
dirkah in v zakulisju: zurnal24.si/formula 1.

Prvomajski konec tedna, ki je bil nekoč čas za VN San Marina v Imoli, je letos drugi zaporedni prosti konec tedna in ekipe imajo tako do VN Turčije še teden dni za izboljšave na dirkalnikih. Renault bo v Istanbul prišel z novim prednjim krilcem, spremembami podvozja in še več manjšimi nadgradnjami. "Prva evropska dirka bo zanimiva tudi zato, ker bomo vsi prišli z novostmi na dirkalnikih. Upam, da bodo naše najboljše," pove Heidfeld, ki je rekorder po največ stopničkah brez zmage – ima jih 13, odpeljal pa je 176 dirk. Turška dirka bi lahko dala dokončen odgovor, kdo je ta hip tretja najmočnejša ekipa v karavani: Renault, Ferrari ali Mercedes?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.