Hercogova na glavni turnir, Rola ne

Foto: EPA
Foto: EPA
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je uvrstila na glavni turnir v Sydneyju z nagradnim skladom 731.000 dolarjev.
Oglej si celoten članek

V tretjem krogu kvalifikacij je Polona Hercog po dveh urah in treh minutah premagala Madžarko Timeo Babos s 3:6, 7:6 (5) in 6:2. Po dokaj hitro izgubljenem uvodnem nizu je Mariborčanka v 11. igri drugega niza ubranila tri žogice za brejk tekmici in povedla s 6:5. Madžarka je brez izgubljene točke nato izenačila, Hercogova pa v podaljšani igri izkoristila drugo žogico za izenačenje v nizih.

Tekma je bila nato nekaj časa zaradi teme prekinjena. Ko so jo nadaljevali, je Hercogova v tretjem nizu ekspresno povedla s 4:0. Do konca je dobila še dve igri po svojem začetnem udarcu in izkoristila prvo od treh priložnosti za zmago.

V prvem krogu je Hercogova s 6:2 in 6:4 izločila Avstralko Jessico Moore, v drugem pa je s 6:3, 6:3 ugnala 18-letno Čehinjo Katerino Siniakovo, ki je 83. na lestvici WTA, torej enajst mest pred Slovenko.

Rola brez glavnega turnirja

Blaž Rola je izpadel v drugem krogu kvalifikacij na teniškem turnirju ATP v novozelandskem Aucklandu z nagradnim skladom 520.000 ameriških dolarjev. Kot drugi nosilec je bil v prvem krogu prost, v drugem pa ga je s 7:6 (1) in 6:2 po uri in 31 minutah igre premagal Kolumbijec Alejandro Falla.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.