Hercogova proti drugi igralki sveta

Foto: Profimedia Polona Hercog.
Foto: Profimedia Polona Hercog.
Štajerka je dobro začela nastope na turnirju v Zhengzhouju.
Oglej si celoten članek

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno preskočila prvo oviro na turnirju v Zhengzhouju na Kitajskem, zdaj pa jo v naslednjem dvoboju čaka druga igralka sveta in prva nosilka 1,5 milijona dolarjev vrednega turnirja Čehinja Karolina Pliškova.

Hercogova je bila v prvem krogu prepričljivo boljša od domače kvalifikantke Meiling Wang. Po uri in 26 minutah igre je zmagala s 6:3 in 6:4. Z uspehom si je Mariborčanka zagotovila dobrih dvajset tisoč dolarjev nagrade ter 55 točk, s katerimi se bo na novi lestvici WTA povzpela med prvih petdeset igralk na svetu.

OP ZDA Triler v New Yorku, Nadal potreboval skoraj pet ur

Sedemindvajsetletna Karolina Pliškova, ki je leto 2017 končala na prvem mestu svetovne računalniške lestvice, je bila v prvem krogu prosta. Polona Hercog se je z njo doslej srečala šestkrat; štirikrat je zmagala Čehinja, na prvem dvoboju 2009 in nato v Pekingu 2014 pa je bila boljša 28-letna Slovenka.

Na turnirju v Zhengzhouju nastopa tudi Tamara Zidanšek. Nastope med posameznicami je že končala, saj je v ponedeljek v treh nizih izgubila proti Kazahstanki Juliji Putincevi, v dvojicah pa jo uvodna preizkušnja še čaka. Moči bo združila z Belgijko Yanino Wickmayer.

Vzhajajoča zvezda Spoznajte novo finalistko grand slama

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.