Hercogova v 2. kolu, Kavčič izpadel

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v Melbournu v 1. kolu premagala Kitajko Wang Qiang, 103. na lestvici WTA, s 3:6, 6:3 in 6:2 ter tako dobila še drugi medsebojni dvoboj v karieri.
Oglej si celoten članek

Hercogova, 88. igralka sveta, se bo v 2. krogu merila s Čehinjo Lucie Hradecko, ki je presenetljivo izločila peto nosilko, Srbkinjo Ano Ivanović. Hradecka, trenutno 142. na lestvici WTA, je Ivanovićevo premagala z 1:6, 6:3 in 6:2. Čehinja se je doslej s Hercogovo pomerila enkrat, in sicer lani v Linzu, ko jo je premagala s 6:3, 4:6 in 7:6.

Mariborčanka je po dvoboju, v katerem je en njen začetni udarec dosegel rekordno dnevno hitrost pri dekletih, 199 kilometrov na uro, povedala: "Tekmo sem začela precej nervozno, zato sem izgubila uvodni niz. Je pa dejstvo, da je Wang presenetila. Igrala je na vse ali nič. Ko v takšnem primeru nasprotnici udarci uspevajo, je potrebna maksimalna zbranost in potrpežljivost. V drugem in tretjem nizu sem se malce sprostila, odigrala dovolj agresivno ter uspela narekovati ritem igre, ki ga Wangova ni uspela slediti. V naslednjem dvoboju me čaka Lucie Hradecka. Glede na to, da je premagala Ivanovićevo, pomeni da igra odličen tenis. Pričakujem ponovno veliko borbo, na katero sem dobro pripravljena."

Duckworth se je maščeval

Od Odprtega prvenstva Avstralije pa se je že moral posloviti Blaž Kavčič, ki je moral priznati premoč domačinu Jamesu Duckworthu. Slednji je slavil z 2:6, 7:5, 6:7 (7), 6:3 in 6:2. Kavčič in Duckworth sta se doslej srečala štirikrat, izid pa je zdaj izenačen na 2:2. Velja omeniti, da je Ljubljančan na tem turnirju proti istemu tekmecu slavil leta 2013, in sicer je dobil epski obračun, ko sta se igralca razšla v peklenski vročini z izidom 10:8 v petem nizu.

Znan je razpored dvobojev za drugi dan. Aljaž Bedene se bo v zadnji partiji na osrednjem igrišču Rod Laver pomeril s prvim igralcem na svetu Novakom Đokovićem, Blaž Rola pa bo prvi stopil na igrišče številka 11 in se zoperstavil Francozu Adrianu Mannarinu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.