Hercogova v četrtfinalu Seula

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Polona Hercog je bila uspešna tudi v drugem kolu turnirja WTA v Seulu in se bo v četrtfinalu pomerila z Dominiko Cibulkovo.
Oglej si celoten članek

Polona Hercog, najboljša slovenska teniška igralka, je na turnirju WTA v Seulu v Južni Koreji v drugem kolu premagala Španko Carlo Suarez Navarro s 6:3 in 7:5. V četrtfinalu se bo pomerila s Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, četrto nosilko. Tekmica slednje, Kazahstanka Jaroslava Švedova, je po izgubljenem prvem nizu s 6:7 (4) dvoboj predala.

Hercogova je v prvem nizu hitro povedla s 5:1, nato pa izgubila dve igri zapored, zadnjo na svoj servis (5:3). V naslednji igri ji je uspelo odvzeti servis tekmici in je po 41 minutah dobila uvodni niz. Drugega je začela prav tako zelo zanesljivo in vodila s 5:2, nato pa je popustila in po izgubljenem začetnem udarcu v deveti igri se ji je Španka približala na 4:5.

Suarez Navarrova je imela servis za izenačenje, ki ga je tudi izkoristila. V enajsti igri je imela Mariborčanka dve žogici za vodstvo s 6:5, tretjo si je priborila s prvim asom in nato dobila še drugo točko zapored. Španka je bila nato že na pragu podaljšanja igre, po treh izenačenjih pa je Hercogova prišla do dveh zaključnih žogic za zmago in je drugo pretvorila za slavje po uri in 36 minutah dvoboja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.