Herojska vožnja! Gajser kljub pokvarjeni sklopki do naslova prvaka!

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Tim Gajser je postal svetovni prvak za sezono 2020.
Oglej si celoten članek

Slovenski motokrosist Tim Gajser si je z drugim mestom na prvi vožnji predzadnje dirke v sezoni v Pietramurati zagotovil naslov svetovnega prvaka razreda MXGP za leto 2020. To je njegov tretji naslov v tem razredu po sezonah 2016 in 2019.

Gajser je predzadnjo dirko sezone začel s 73 točkami naskoka pred zasledovalci. Naslov bi si lahko zagotovil že po prvi vožnji, če bi jo končal z vsaj 75 točkami prednosti.

Kljub slabemu startu, ko je bil v prvem zavoju šele 13., ter celo pokvarjeni sklopki, je na koncu prišel do drugega mesta. Najbližji zasledovalec Italijan Antonio Cairoli je bil v uvodu dirke pred njim, toda v osmem krogu je padel, tako da je Gajser prišel mimo njega in si do konca zagotovil dovolj veliko prednost, da ga zdaj tekmeci v seštevku ne morejo več ujeti. Vožnjo je sicer dobil Švicar Jeremy Seewer, Cairoli je bil na koncu šesti.

Za Gajserja je današnji naslov prvaka skupno že četrti v karieri, saj ima poleg treh v najmočnejšem razredu še enega v razredu MX2 iz leta 2015.

Tudi v razredu MX2 je že padla odločitev o naslovu prvaka. Francoz Tom Vialle je zmagal v prvi vožnji, njegov tekmec v boju za lovoriko Belgijec Jago Geerts pa je bil šele četrti, kar je pomenilo, da ima Francoz pred zadnjimi tremi vožnjami v sezoni že neulovljivo prednost.

Prvo vožnjo je slovenski dirkač Jan Pancar končal na 19. mestu in dvema točkama za SP.

Druga vožnja razreda MXGP bo ob 15.10, v MX2 pa uro prej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:45 4. November 2020.

    Bravo, čestitam, Tim!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.