Heynckes: "50 let sem v nogometu, dovolj je bilo"

Foto: EPA
Foto: EPA
Po zgodovinski zmagi nad Barcelono v polfinalu Lige prvakov so svoje veselje z mediji delili predsednik, častni predsednik in trener Bayerna. Slednji je najavil, da po tej sezoni odhaja v pokoj.
Oglej si celoten članek

"Nekajkrat sem se kar uščipil. Vse je kakor sanje. To so praznični dnevi za Bayern, pa tudi za nemški nogomet. Mit o Barceloni je daljna preteklost," je ob poti Bayerna iz katalonske prestolnice, v kateri je bavarski gigant potrdil napredovanje v finale Lige prvakov, dejal predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

"Najbrž bi me zaprli v umobolnico, če bi pred desetimi dnevi dejal, da bomo s skupnim izidom 7:0 izločili eno najboljših ekip vseh časov," se je smejalo tudi častnemu predsedniku Franzu Beckenbauerju, ki je uspehu nazdravil z nekaj kozarci piva.

"Čez manj kot teden dni bom praznoval 68. rojstni dan. Proslavil bom jubilejno 50. sezono v nogometu. Dovolj je bilo. Po tej sezoni se bom upokojil," pa je zatrdil nizozemski trener Jupp Heynckes, ki ga bo v naslednji sezoni na klopi Die Roten zamenjal Pep Guardiola

Nizozemski trener bi lahko v pokoj odšel v največjem slogu. Nemška Bundesliga je namreč že nekaj časa pod streho, Bavarci pa so že uvrščeni v finale Lige prvakov in nemškega pokala. Že to soboto pa je na vrsti generalka za finale na Wembleyu, na Westfallenstadionu se bosta v 32. kolu nemškega prvenstva namreč pomerila Borussia Dortmund in "FC Hollywood".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.