Hiddink: Chelsea potrebuje stabilnost

Foto: Žurnal24 V Chelseaju so zbrani pravi nogometaši, meni Hiddink.
Angleški prvoligaš Chelsea čaka na še petega trenerja v dveh letih. Odhajajoči Guus Hiddink je prepričan, da klub potrebuje stabilnost, če želi napredovati. "Preveč sprememb je bilo," trdi.
Oglej si celoten članek
Guus Hiddink je svoje kratko, trimesečno bivanje na trenerskem stolčku Chelsea kronal s prvo lovoriko angleškega prvoligaša v zadnjih dveh letih. Londonski nogometaši so v soboto slavili v finalu angleškega pokala FA. Nizozemski trener, ki ga bo najverjetneje že naslednji teden uradno zamenjal Carlo Ancelotti, pozna tudi recept za konstantno osvajanje domačih in evropskih lovorik, ki ga je brez zadržkov delil z mediji. "Preveč sprememb je bilo in tega se v klubu zavedajo," je po zmagi na Wembleyju dejal Hiddink. "Zdaj potrebujejo stabilnost. Da sestaviš ekipo, potrebuješ kratkoročne in dolgoročne načrte."
 
 

V ekipi so profesionalci, ki dobro služijo, a na koncu je pomembno, da v svoje delo prinesejo pravo motivacijo.

Guus Hiddink

 
To so v Chelseaju že imeli, a stabilnost in trofeje so se izgubile, ko je septembra 2007 trenersko klop presenetljivo zapustil Jose Mourinho. Nasledil ga je Avram Grant, ki kljub finalu v Ligi prvakov in drugem mestu v domačem prvenstvu, ni zadovoljil apetitom lastnika Romana Abramoviča. V novi sezoni je bil na Grantovem mestu Luiz Felipe Scolari, Brazilca pa je letos februarja nasledil Hiddink, ki kljub prošnjam igralcev po končani sezoni odhaja nazaj na selektorski stolček ruske reprezentance.

"Odnos v ekipi je pravi," o svojih zdaj že nekdanjih varovanci pravi Nizozemec. "Včasih je težko delati z igralci, ki so si ustvarili velika imena, a ti fantje so vedno razumeli, če sem jih kdaj poslal na klop. Za sabo tako puščam zelo dobro in tekmovalno ekipo. So profesionalci, ki dobro služijo, a na koncu je pomembno, da v svoje delo prinesejo pravo motivacijo," je še dodal Hiddink, ki meni, da ima klub pravi igralski kader, da znova osvoji domače prvenstvo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.