Hiddink po odstopu favorit za klop Barçe

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nizozemski nogometni strateg Guus Hiddink ni več trener bogatega ruskega prvoligaša Anžija. Stavne hiše ga vidijo kot novega stratega Barcelone.
Oglej si celoten članek

Nizozemec Guus Hiddink je vodstvu Anžija ponudil odstop, ki ga je vodstvo kluba sprejelo. Nekdanjega ruskega selektorja bo na klopi moštva iz Mahačkale zamenjal rojak Rene Meulensteen, do konca zadnje sezone pomočnik Sira Alexa Fergusona pri Manchester Unitedu, poročajo ruski mediji.

"Vedno sem pravil, da se moje delo v Anžiju lahko konča, ko bo klub lahko rasel in se razvijal sam, brez mene. Zdaj je napočil ta čas," je za spletno stran Anžija povedal Hiddink, ki je še pred dobrim mesecem podaljšal pogodbo z ruskim klubom.

Favorit za prevzem Barcelone

Na stavnicah ga zdaj mnogi vidijo kot glavnega kandidata za prevzem trenerske službe pri Barceloni. To je zaradi zdravstvenih težav pred dnevi zapustil Tito Vilanova.

Katalonski mediji, med njimi športni dnevnik Mundo Deportivo, kot glavnega favorita še vedno omenjajo Argentinca Gerarda Martina, ki da je "vedno bližje" temu, da postane novi trener katalonskega kluba.

Martino čaka na videokonferenco

"Trener v Argentini pričakuje klic Barçe, s katerim bi zaključili dogovor, on pa bi postal zamenjava Tita Vilanove na klopi," so nekaj čez 18. uro objavili na spletni strani dnevnika (www.mundodeportivo.com). 

Vodilni možje Barcelone naj bi se kar prek videokonference z Martinom skušali dogovoriti za sodelovanje, potem ko je someščan Lionela Messija žezlo glavnega favorita prevzel od nekdanjega kapetana kluba Luisa Enriqueja, ki ga od klopi Barçe oddaljuje veljavna pogodba s Celto Vigom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.