Hiddink (še) nima časa za Chelsea

Foto: Žurnal24 Hiddink do novembra nima časa, da bi prevzel ekipo Chelseaja. (Foto: Reuters)
Vse bolj je jasno, da je Carlo Ancelotti na izhodnih vratih Chelseaja in mu je čisto vseeno. Govori pa se tudi že o njegovem nasledniku. To naj bi bil Guus Hiddink, ki pa vsaj do novembra ne bo prost.
Oglej si celoten članek

Trener Carlo Ancelotti, ki je z londonskim Chelseajem sredi tedna izpadel v četrtfinalu Lige prvakov, se ne bo vznemirjal, če ga bo Roman Abramovič po koncu sezone odpustil. "Ne vem, kakšna je moja prihodnost. Na koncu sezone bo klub odločal o moji usodi: ali me želijo obdržati ali pa zamenjati. Če niso zadovoljni z mano, me lahko zamenjajo. To mi ne predstavlja težav," se je s svojo usodo že sprijaznil italijanski strateg, potem ko je po porazu z Manchester Unitedom že govoril z lastnikom Chelseaja, Rusom Abramovičem. Slednji je znan, da hitro potegne črto čez trenerja, če ni lovorik. "Lanska sezona je že zgodovina. Bili smo veseli, da smo osvojili dve lovoriki, a to je zdaj že pozabljeno," se Ancelotti zaveda, da ga lanski osvojitvi Premier League in pokala FA ne rešujeta. Letos jim ostaja le še angleško prvenstvo, a so za zdaj na tretjem mestu 11 točk za vodilnim Unitedom.

Foto: Žurnal24 Manchester United - Chelsea

Mediji imajo medtem že kandidata za Ancelottijevega naslednika. To je Nizozemec Guus Hiddink, a njegov agent Cees van Nieuwenhuizen je to možnost že zavrnil. "Ne, ni te možnosti. Guus je vedno spoštoval svoje pogodbe, in ko je podpisal s turško zvezo, jim je zagotovil, da ne bo odšel pred koncem pogodbe." Hiddink, ki je kratek čas Chelsea vodil že leta 2009, je turški selektor od leta 2010. Takrat je podpisal za štiri leta, z možnostjo, da odide po dveh, če se ne uvrstijo na evropsko prvenstvo. "Še vedno imajo priložnost, da kvalifikacije končajo na drugem mestu. Četudi junija izgubijo proti Belgiji, bodo matematično še v igri za Euro in zato Guus ne bo prost vsaj do sredine novembra," je še dejal van Nieuwenhuizen. Turki so v kvalifikacijski skupini A trenutno tretji, a so se po zmagi nad Avstrijo z 2:0 Belgiji približali le na točko zaostanka (vodi pa Nemčija s šestimi točkami prednosti). Na koncu pogovora za Reuters je agent vendarle dejal: "Počakajmo, pa bomo videli."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.