Higuaín in Allegri z najvišjo plačo

Foto: EPA
Foto: EPA
V skladu s svojimi rezultati v zadnjih sezonah italijanski nogometni prvak Juventus tudi plačuje svoje igralce in trenerje.
Oglej si celoten članek

Torinska "stara dama" bo samo za plače letos zapravila 145 milijonov evrov, kar je dvajset milijonov več kot Inter in 53 milijonov več od Rome, ki sta se na lestvici italijanskih klubov z najbolj plačanimi igralci zvrstila za njim. Najmanj med italijanskimi prvoligaši za plače zapravi Crotone, in sicer 14 milijonov.

Potem ko je Gonzalo Higuaín letos za rekordno odškodnino v Italiji iz Napolija prestopil v Juventus, je povsem razumljivo, da je argentinski reprezentančni napadalec postal tudi najbolj plačan igralec v Serie A. Letno bo zaslužil 7,5 milijona evrov, za milijon je prehitel doslej najbolj plačanega, igralca Rome Danieleja de Rossija.

Za trenerje največ zapravi Roma

Juventusov človek je na prvem mestu tudi med najbolj plačanimi trenerji, Massimiliano Allegri bo letos v žep spravil pet milijonov evrov, na prvem mestu je zamenjal Roberta Mancinija, ki je v Interju prejemal 5,3 milijona evrov, a se je pred časom z njim razšel.

Vseeno pa največ za trenerje zapravi Roma. Luciano Spalletti bo zaslužil tri milijone evrov, Rimljani pa še vedno plačujejo tudi nekdanjega trenerja Rudija Garcio, zanj bodo morali odšteti 2,8 milijona evrov.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.