Hirscher razred zase, Slovenci z ničlo

Foto: EPA
Foto: EPA
Marcel Hirscher je še tretjič zapored postal zmagovalec nočnega slaloma pod žarometi za svetovni pokal alpskih smučarjev na zagrebškem Sljemenu.
Oglej si celoten članek

Avstrijec je vodil že na prvi progi, v finalu pa je ubranil vodstvo ter potrdil prvo zmago v novem letu. Drugo mesto je pripadlo Nemcu Felixu Neureutherju, ki se je na stopničke zavihtel s četrtim časom prve vožnje, za Hirscherjem pa je zaostal 81 stotink sekunde. Tretji je bil nekoliko presenetljivo Norvežan Sebastian-Foss Solevaag. Norvežan, komaj osmi na prvi progi, je z vrhunsko finalno vožnjo osvojil prve stopničke v karieri z zaostankom sekunde in štirih stotink.

Hirscher je s slalomsko zmago znova prevzel mesto vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala. Norvežan Kjetil Jansrud, ki v slalomu ne tekmuje, na drugem mestu zaostaja 52 točk. Neureuther je ohranil vodstvo v posebni slalomski razvrstitvi, Hirscher se mu je približal na pičle štiri točke.

Po tekmovalni upokojitvi slovenskega slalomskega veterana Mitje Valenčiča slovenski tabor ne premore tekmovalca, ki bi bil konkurenčen v moškem slalomu in bi se prebil vsaj med prvo trideseterico. Oba Slovenca, Matic Skube in Miha Kürner, sta bila prepočasna za finale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.