Kranjec odličen na drugi progi

Foto: Profimedia Žan Kranjec
Kranjec znova v najboljši peterici.
Oglej si celoten članek

V švicarskem Adelbodnu je na sporedu prvi moški veleslalom za svetovni pokal v letu 2019. S prvo vožnjo je solidno opravil glavni slovenski favorit Žan Kranjec, ki je vpisal deseti čas (+0,91). Najhitrejši je bil Norvežan Henrik Kristoffersen, drugi Avstrijec Marcel Hirscher (+0,12), tretji Francoz Alexis Pinturault (+0,18).

Na startu je bil še en Slovenec Štefan Hadalin, ki pa se s prevelikim zaostankom več kot štirih sekund ni uvrstil na mesta, ki vodijo v finale. Zasedel je 50. mesto.

Kranjec je odlično odsmučal drugo progo in prevzel vodstvo z lepim naskokom, pred nastopom najboljše trojice iz prvega dela pa ga je prehitel le Francoz Thomas Fanara, ki je bil hitrejši za 58 stotink. Za rojakom je zaostal tudi Pinturault, ki je Slovenca premagal le za šest stotink.

Nato pa je sledila nova mojstrska predstava Hirscherja. Ta je v cilj prismučal z naskokom sekunde in štirih stotink ter tako vrgel rokavico Kristoffersonu. Norvežan je imel ob drugem merjenju časa še 14 stotink pred Avstrijcem, nato pa je začel izgubljati. Na koncu se je moral zadovoljiti z drugim mestom (+ 0,71). Kranjec je s petim mestom ponovil lansko uvrstitev na progi Chuenisbärgli.

Hirscher je z osmim uspehom v sezoni števec zmag v svetovnem pokalu premaknil na številko 66, hkrati ima že 32 veleslalomskih zmag. Pred ero Hirscherja je bil boljši le sloviti Šved Ingemar Stenmark, ki je osvojil 86 zmag, od tega 46 na veleslalomih. Hirscher je v Adelbodnu prišel do rekordne osme zmage, četrte veleslalomske in ima že skupaj 15 stopničk na tem švicarskem prizorišču, kar lahko izboljša že v nedeljo, ko bo na sporedu še slalom.

Po novem letu se je števec v njegovo korist prestavil še tretjič, saj je za zeleno mizo postal tudi zmagovalec uvodnega veleslaloma v Koloradu. Mednarodna smučarska zvezda Fis je namreč po 40 dnevih odvzela zmago Nemcu Stefanu Luitzu zaradi nedovoljene uporabe kisikove maske med vožnjama. Luitz je danes odstopil v finalu.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.