Hirscherju zmaga, Kristoffersnu globus

Foto: EPA Marcel Hirscher Henrik Kristoffersen slalom Kranjska Gora Foto: EPA Marcel Hirscher slalom Kranjska Gora Foto: EPA Marcel Hirscher slalom Kranjska Gora Foto: EPA Marcel Hirscher slalom Kranjska Gora Foto: EPA Henrik Kristoffersen slalom Kranjska Gora Foto: EPA Stefano Gross slalom Kranjska Gora Foto: EPA Fritz Dopfer slalom Kranjska Gora
Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kranjski Gori. Drugo mesto je pripadlo Norvežanu Henriku Kristoffersnu (+0,81), tretji je bil Italijan Stefano Gross (+1,11).
Oglej si celoten članek

Avstrijec Marcel Hirscher je osvojil še 39. zmago v svetovnem pokalu. Salzburžan je v Kranjski Gori prikazal odlično formo, po sobotnem veleslalomu je dobil še slalomsko tekmo za 55. pokal Vitranc. Na petkovem, nadomestnem veleslalomu iz Garmischa, je bil tretji.

Henrik Kristoffersen si je z drugim mestom predčasno, tekmo pred koncem sezone v St. Moritzu, zagotovil mali kristalni globus za zmago v posebnem slalomskem seštevku. Hirscher namreč na drugem mestu zaostaja neulovljivih 111 točk.

V skupnem seštevku pa je Hirscher v boju za veliki kristalni globus še povečal vodstvo pred prvim izzivalcem Kristoffersnom, ki zaostaja že 353 točk.

Slab nastop Slovencev

Po navdihujočih predstavah Žana Kranjca, ki je poskrbel na obeh veleslalomih pod Vitrancem, v petek in soboto, za slovenska finalna nastopa in točke s 16. mestoma, pa v finalni vožnji slaloma slovenska moška vrsta ne bo imela predstavnika.

Slabo startno izhodišče in slabi pogoji so vzeli davek. Prvi slovenski nastop je bil pri številki 39, ki jo je nosil Skube. Škofjeločan pa je že ob prihodu v cilj izpadel iz trideseterice, z zaostankom 2,87 stotink sekunde pa je zasedel končno 39. mesto.

Po njegovi poti so šli še Miha Kürner (51., +3,79), Žan Grošelj (55., +4,15), Žan Kranjec (58., +4,44), Jakob Špik (59., +4,50) in Klemen Kosi (65., +6,40).

Skube: Ni se izšlo

"Proga je bila glede na razmere in vreme pravzaprav v dobrem stanju. Je pa bilo treba smučati napadalno, hkrati pa mehko, ker je bil kar malo rodeo, med vratci so se naredili valovi, sama smučina je bila gladka. Od te sezone sem pričakoval več, imel sem dobro startno izhodišče, sezono sem začel dobro, potem so se dogajali odstopi, prišlo je do padca samozavesti, žal se je tako izšlo, da sem šele na zadnjih dveh tekmah ulovil dobro formo, danes se mi pa ni izšlo. Sezona je v celoti tako - tako," z razpletom ni bil zadovoljen Skube, sicer edini Slovenec s slalomskimi točkami v tej sezoni svetovnega pokala.

Na devetih specialnih slalomih v tej sezoni se je dvakrat, v Schladmingu z 19. mestom in Naebi s 27. mestom, uvrstil v prvo trideseterico in med dobitnike točk. Lani sta bila na slalomu v Kranjski Gori dva Slovenca v finalu in točkah, Skube je bil 27., Miha Kürner pa 29.

Za naprej pa se je treba držati načrta: "Trenirati, delati naprej, iskati boljše pogoje za trening na snegu, čim več treningov opraviti na težkih ledenih progah. Kar glede na naše zmožnosti, to dobimo redko in še to le po kakšnih vezah. Torej treba je iskati dobre pogoje, delati trdo naprej, tako kot zdaj, pa mislim da se bo lahko cela ekipa dvignila."

"Lepo je bilo tekmovati pred domačim občinstvom. Delavci ob progi navijajo, tudi ko prideš v cilj je glasno," je še dejal Skube.

Slabe razmere in pogoji ter startne številke niso bile izgovor. Tudi z visokimi startnimi številkami, ob pravem pristopu seveda, si je bilo možno priboriti nastop v drugem delu tekme. Ta podvig je uspel Avstrijcu Christianu Hirschbühlu, ki je s številko 57 na startu preskočil kar 37 mest ter je z zaostankom 1,97 stotinke sekunde vpisal 20. čas prve vožnje.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.