Alžirec rojen v Franciji potopil Francoze

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Prvi finalist znan po povratnem dvoboju Manchester Cityja in Paris Saint-Germaina. Angleži so zmagali z 2:0 in s skupnim izidom 4:1 napredovali.
Oglej si celoten članek

PSG je na povratno tekmo v Manchester pripotoval s slabim izhodiščem, na prvi tekmi je namreč dobro odigral prvi polčas in vodil z 1:0, a nato klonil z rezultatom 1:2. Angležem je tako za napredovanje v finale tokrat zadoščal že vsak remi, pa tudi mininalni poraz z 0:1.

V prvi enajsterici pariške zasedbe je manjkal zelo pomemben član, Kylian Mbappe se je poškodoval na prvem medsebojnem obračunu, vseeno pa so v uvodnih minutah pritiskali Francozi. Domači branilci so v prvih petih minutah blokirali nekaj nevarnih strelov, nato pa je glavni sodnik pokazal na belo točko zaradi domnevnega igranja z roko. A po posredovanju VAR si je glavni delilec pravice Björn Kuipers ogledal posnetek in hitro ugotovil, da je okroglo usnje Oleksandra Zinčenka oplazilo le po rami. Gostje so tako ostali brez enajstmetrovke.

A nato so do prve priložnosti prišli gostitelji in tudi povedli. Vratar Ederson je poslal dolgo žogo do Zinčenka, ta je z leve strani podal pred kazenski prostorm, kjer je močno ustrelil Kevin De Bruyne. Okroglo usnje se je odbilo od branilca, a na srečo domačih prišlo do Riyada Mahreza, ki je malce z desne strani kazenskega prostora zadel za 1:0.

Foto: Epa Riyad Mahrez

Na začetku 17. minute so bili Francozi izjemno blizu izenačenja. Pred golom Cityja je najvišje skočil Marquinhos, ki je dosegel edini zadetek Parižanov na prvi tekmi, in zadel prečko. Naslednjo priložnost je imel PSG po napaki Edersona, ki je v težave s podajo spravil Bernarda Silvo, ta je izgubil žogo, do strela pa je prišel Angel Di Maria. Ederson še ni stal v vratih, vendar je Argentinec za las zgrešil večinoma prazen gol.

Nova večja priložnost za goste je sledila v 36. minuti, ko je znotraj kazenskega prostora domačih ustrelil Ander Herrera, a meril nekoliko previsoko. PSG je do konca prvega polčasa napadal, City se je branil, Parižani pa v zaključkih akcij niso prihajali do nevarnih poizkusov. Tik pred odhodom na glavni odmor pa je bil blizu svojemu drugemu zadetku Mahrez. Ta je streljal iz podobnega položaja kot ob prvem golu, a je bil tokrat Keylor Navas na pravem mestu, po odbiti žogi pa je mimo vrat poletel še strel Silve.

V 54. minuti je najprej do nevarnega strela prišel Phil Foden, a je Navas uspel odbiti žogo, na drugi strani pa je v protinapadu pretil Neymar, a vse poizkušal narediti sam, njegov strel je bil blokiran. V precej boljšem položaju je bil Mauro Icardi, vendar se Brazilec ni odločil za podajo. Po uri igre je posest žoge znašala 59:41 odstotkov v korist Francozov.

Herrera je prišel do strela z roba kazenskega prostora, a je bil znova na pravem mestu blok domačih, v 63. minuti pa je Mahrez zaključil hiter protinapad domačih. Na levi strani sta uspešno kombinirala Foden in De Bruyne, prvi pa je nato preko šestnajsterca podal do Alžirca, ki je imel vse kot na pladnju in je tudi zatresel prazno mrežo.

Foto: Epa Riyad Mahrez

Parižani so tako za napredovanje potrebovali tri zadetke, težka naloga pa je postala nemogoča, ko je živce izgubil Di Maria. Argntinec je namerno pohodil Fernandinha in si prislužil rdeči karton.

S številčno premočjo je City povsem zagospodaril, Foden je v 77. minuti po novi 'kontri' in diagonalnem strelu zadel vratnico. Mladenič je grozil tudi štiri minute kasneje, a se je z obrambo izkazal Navas. 

Prave igre ni bilo več. Sledile so številne menjave, Parižani pa so svoje frustracije kazali z grobimi prekrški. V drugi minuti sodnikovega dodatka je Neymar slabo izvedel prosti strel iz ugodnega položaja.

Liga prvakov, polfinale, povratna tekma:

Manchester City : PSG  2:0 (1:0)      /2:1/ - prva tekma
Mahrez 11., 63.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.