Hitro slovo Katanca, "trojka" Irana

Foto: Žurnal24 Arash Afshin Andranik Teymourian gol zadetek veselje proslavljanje slavje prosla Foto: Žurnal24 Srečko Katanec Srecko Foto: Žurnal24 navijači navijač navijaci navijac Foto: Žurnal24 navijači navijač navijaci navijac Foto: Žurnal24 navijači navijač navijaci navijac Foto: Žurnal24 navijači navijač navijaci navijac Foto: Žurnal24 navijači navijač navijaci navijac Foto: Žurnal24 navijači navijač navijaci navijac Foto: Žurnal24 navijači navijač navijaci navijac Foto: Žurnal24 Ghasem Hadadifar Amer Abdulrahman Foto: Žurnal24 Srečko Katanec Srecko Foto: Žurnal24 Srečko Katanec Srecko Foto: Žurnal24 Arash Afshin Yousef Jaber Foto: Žurnal24 Hamdan Al Kamali Khosro Heidari Kim Dong-jin Foto: Žurnal24 Andranik Teymourian Subait Khater Foto: Žurnal24 Walid Abbas Arash Afshin Foto: Žurnal24 Arash Afshin Andranik Teymourian gol zadetek veselje proslavljanje slavje prosla
Združeni arabski emirati nekdanjega slovenskega selektorja Srečka Katanca so se v sredo poslovili od azijskega prvenstva. Proti Iranu so bili brez možnosti (0:3). Spet bolj zanimivo na tribunah.
Oglej si celoten članek

Čudež, ki so ga pričakovali le najzvestejši privrženci Združenih arabskih emiratov, se na zadnji tekmi skupine D ni zgodil. Srečko Katanec in Slaviša Stojanovič sta Azijsko prvenstvo zapustila z le eno osvojeno točko, saj njuno moštvo tudi na tekmi z Iranom ni doseglo tako željene zmage, ki pa bi bila ob zmagi Iraka nad Severno Korejo (1:0) tako ali tako brez učinka. Branilci naslova so si z zmago nad udeleženci svetovnega prvenstva pripravili četrtfinalni obračun z Avstralijo.

Iran je na tekmi s Katančevim ZAE igral s kar devetimi menjavami, a je bil za šejke vseeno premočan nasprotnik. Z golom jih je v 70. minuti načel Araš Afšin, nato pa je tekma zavila na umazano pot. Najprej je rdeči karton po prekršku nad vratarjem dobil prav strelec Afšin, že čez nekaj minut pa še nasprotni nogometaš Khalid Sebil. Da je bilo razočaranje slovenske dvojice na klopi emiratov popolno, je mitski Valid Abbas v sodnikovem podaljšku zabil še svoj drugi avtogol na dveh tekmah in postavil končnih 0:3.

Azijsko prvenstvo, skupina D, 3. kolo:

Irak : Severna Koreja 1:0 (1:0)
Jassim (22)

Združeni arabski emirati : Iran 0:3 (0:0)
Afšin (70), Bengar (83), Abbas (90/a.g.)
RK: Sebil (79/ZAE); Afšin (75/Iran)

Lestvica: 1. Iran 9 točk, 2. Irak 6, 3. Severna Koreja 1, 4. ZAE 1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.