Hitro slovo sester in državnih prvakinj

Foto: Žurnal24
Slovenske odbojkarice na mivki so zaključile z nastopi na drugem turnirju svetovne lige. Sestri Fabjan sta izgubili v zadnjem kolu kvalifikacij, Vodebova in Jakobova pa v drugem kolu tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Na kitajsko mivko sta prvi stopili državni prvakinji Andreja Vodeb in Martina Jakob, ki sta se v prvem kolu kvalifikacij pomerili s Kazahstankama Samalikovo Baktigul in Marino Pilipenko ter zmagali z 2:1 (21-12, 20-22, 15-10). Slovenki, za kateri je turnir na Kitajskem šele prva preizkušnja v sezoni, sta se nato v drugem krogu pomerili z ruskima prvakinjama Jevgenijo Ukolovo in Anastazijo Vasino. Favorizirani Rusinji, ki sta na prvem letošnjem turnirju v Braziliji osvojili 17. mesto, sta bili boljši z 2:1 (16-21, 21-15, 11-15), naši predstavnici pa sta si kljub porazu nabrali pomembne točke na svetovni lestvici.

V Sanyi sta nastopili tudi sestri Erika in Simona Fabjan, ki sta bili kot eni od nosilk v prvem kolu kvalifikacij prosti. V drugem delu tekmovanja sta se Dolenjki pomerili z Rusinjama Elizabeto Rijabovo in Marijo Uškovo in ju premagali z 2:1 (16-21, 21-18, 15-13), v zadnjem kolu kvalifikacij pa sta morali Fabjanovi priznati premoč Norvežankama Kathrine Maaseide in Ingrid Torlen, sicer dobitnici dveh kolajn z evropskih prvenstev in devetouvrščeni na olimpijskih igrah v Pekingu. Norvežanki sta bili boljši z 2:0 (21-16, 21-17).

Nova preizkušnja naša dekleta čaka ta teden v Pekingu, kjer je na sporedu tretji turnir pod okriljem FIVB Swatch World Tour.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.