Hladni estonski tuš: "Vsi smo odgovorni!"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca se je po petkovem porazu proti Estoniji (1:2) znašla na robu prepada. S tremi domačimi porazi bi se na Euro težko uvrstila vsaka ekipa, toda kljub težkemu gostovanju v Firencah pri Italiji in domači tekmi s Srbijo, ki še prihajata, se Slovenci ne predajajo. "Nimamo česa izgubiti, tako kot danes Estonija. Moramo dvigniti glave in mislim, da smo sposobni v Firencah tudi zmagati," bojevito napoveduje Dare Vršič.
Oglej si celoten članek

Vse je bilo pripravljeno za zmagoviti juriš, ko je Tim Matavž deset minut pred koncem le zabil gol odrešitve in izenačenja za Slovenijo, toda tista noč, kot bi rekel Kliton Bozgo, ni bila slovenski dan. Estonci so pripravili še drugi veliki šok v letošnjem kvalifikacijskem ciklusu in se celo vrnili v igro za drugo mesto, kjer kljub črnim oblakom še ni vse izgubljeno.

"Škoda. Danes smo pač izgubili, ampak če pogledamo na vse skupaj vemo, da moramo na naslednjih dveh tekmah poizkusiti zmagati. Nič, moramo iti na vse ali nič. Škoda tudi za drugi gol. Pri 1:1 smo vsi krenili naprej, da bi dosegli še drugi zadetek, ampak kaj moramo. Dobili smo ga, to se dogaja," je po tekmi povedal edini slovenski strelec Matavž. "Tudi v prejšnjih kvalifikacijah smo imeli dve težki tekmi na koncu, a smo jih zmagali. Zdaj je enako. Poizkušali bomo odigrati po svojih najboljših močeh in bomo videli, kaj bo. Italija je svetovna velesila. Moramo dati vse od sebe, biti dobri in agresivni tako v obrambi kot v napadu. Vse se lahko bolje odvije."

Vršič: "Drugi gol nas je ubil!"

Stožice so že proti koncu brezidejnega prvega polčasa klicale ime Dareta Vršiča, selektor Matjaž Kek pa je prvega sina Ljubljane v igro poslal skupaj z Zlatanom Ljubijankićem. Vršič se je kmalu tudi zelo približal svojemu tretjemu golu za reprezentanco, a je njegov poizkus po hitrem protinapadu Roberta Korena zaustavil estonski vratar.

"Drugi gol nas je v bistvu ubil. Malo sreče nam je zmanjkalo, imeli smo neke situacije tudi za 2:2, a kot sem že rekel – nismo bili pravi. Škoda, škoda res, škoda … Lahko bi ohranili lepe možnosti za uvrstitev naprej, a vseeno mislim, da še nismo izpadli. Šest točk je še v igri, treba je dvigniti glave in iti na zmago že v Italiji. Mislim, da nimamo česa izgubiti, tako kot danes Estonija.  Moramo dvigniti glave in mislim, da smo sposobni v Firencah tudi zmagati," je bojevito napovedal Vršič.

Brečko: "Odgovorni smo vsi - od prvega do zadnjega!"

Izgovorov po tekmi ni iskal niti Mišo Brečko, ki ni skrival razočaranja nad petkovo predstavo Slovenije. Branilec Kölna ni pozabil omeniti, da so za nastalo godljo v skupini C odgovorni vsi: "Kje je razlog je težko govoriti po tekmi. To bo potrebno analizirati. Bili smo enostavno preslabi. Pritisk? Kakšen pritisk? Pritisk je vsako tekmo. Težko, težko je govoriti tako hitro po tekmi. Moramo jo analizirati in potem bomo našli odgovore. Če izgubiš domače tekme proti takšnim nasprotnikom, kot smo jih mi, potem je zelo težko. Ampak kaj moremo, to se dogaja, na žalost, odgovorni pa smo vsi -  od prvega do zadnjega."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:06 3. September 2011.

    ja vi ste odgovorni, vašo sramoto pa plačujemo mi slovenci...pojte raje jarke kopat, uspešnejši boste

  • gec
    15:21 3. September 2011.

    fantje so pristali na realnih tleh..

  • 12:29 3. September 2011.

    ma boste vi klinc u italiji zmagal....sramota da zgubite doma proti takemu lahkemu nasprotniku...čeprou tekme nism gledu ampk sm pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.