HNS apelira na hrvaške navijače

Foto: EPA
Foto: EPA
Hrvaška nogometna zveza (HNS) je z odprtim pismom nagovorila hrvaške navijače, ki se bodo udeležili nocojšnje tekme v Bordeauxu.
Oglej si celoten članek

Ob 21. uri se bosta v administrativnem središču jugozahodne Francije pomerili reprezentanci Španije in Hrvaške. Furija si je napredovanje že zagotovila, medtem ko bi naši južni sosedi za uvrstitev v izločilne boje zadostoval remi.

Pred tekmo pa bolj kot rezultat v ospredju ostajajo hrvaški huligani, ki naj bi po incidentih v Saint-Etiennu načrtovali še prekinitev tekme v Bordeauxu.

Hrvaška nogometna zveza (HNS) na navijače apelira, naj kockaste spodbujajo na dostojen način, ki ne bo v škodo in sramoto hrvaški državi. Navijačem je prav tako posredovala navodilo, kako postopati v primeru huliganizma.

Krovna nogometna zveza je namreč zaradi izgredov na tekmi s Češko morala plačati 100.000 evrov denarne kazni.

HNS je pred tekmo s Španijo navijače nagovorila z odprtim pismom, ki ga objavljamo v celoti:

Dragi navijači,

v imenu Hrvaške nogometne zveze in hrvaške reprezentance se vam zahvaljujemo za izjemno podporo na Euru. Zaradi poostrenga nadzora pri vstopu na stadion v primerjavi s Parizom in Saint-Etiennom, vse hrvaške navijače naprošamo, naj se na stadionu zglasijo vsaj tri ure pred začetkom tekme. Tako boste lahko pravočasno vstopili na stadion in se izognili gneči pred začetkom obračuna.

Ne pozabite, da boste ob pregledu vstopnic morali pokazati tudi osebni dokument.

Obenem naprošamo hrvaške navijače, naj se v primeru huliganizma ne zatekajo k nasilju in naredijo prostor varnostnim službam, da neovirano obravnavajo izgrednike.

Danes nas čaka nov izziv in pozivamo vas, da na pošten in korekten način spodbujate Hrvaško do uspeha. Recimo NE diskriminiaciji, rasizmu in nasilju. Navijajmo za Hrvaško in naše reprezentante v duhu fair-playa, spoštovanja in tolerance.

Bodimo ponosni na hrvaške navijače!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:44 21. Junij 2016.

    glede na okoliščine bi morali vsakega hrvaškega navijača 200% pregledati in si za to vzeti obilo časa, da res ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.