Hodgson + nov stadion = Redsi v rdečem

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Izplačilo novega angleškega selektorja Roya Hodgsona in propadli načrt za selitev na novi stadion sta Liverpoolu pridelala 61 milijonov evrov izgube v lanskem letu, je v četrtek razkril direktor kluba Ian Ayre. Redsi naj bi bili po ameriškem prevzemu kljub vsemu v veliko boljši finančni kondiciji kot v preteklosti in že pogledujejo za novimi okrepitvami.
Oglej si celoten članek

Novi lastniki Liverpoola na čelu z ameriškim poslovnežem Johnom W. Henryjem so od oktobra 2010 izbrisali okrog 246 milijonov evrov dolga, vseeno pa so rdeči po prekinitvi pogodbe z novim angleškim selektorjem Royem Hodgsonom in propadli selitvi na nov stadion v letu 2011 pridelali za okrog 61 milijonov evrov izgube. Petkratni evropski prvaki bi se kljub katastrofalni ligaški sezoni poleg že osvojenega ligaškega pokala lahko veselili tudi pokala FA.

"Verjetno se bodo ljudje osredotočili na naslov, ki bo pravil, da smo imeli od 60 do 61 milijonov evrov izgube," je za klubsko spletno stran povedal direktor kluba Ian Ayre. "Toda lahko rečem, da je velika večina tega del propadle izgradnje stadiona, kjer je bila večina stroškov namenjena za oblikovanje stadiona, ki ni bil nikoli zgrajen. Okrog številke 61 milijonov je tudi nekaj izjemnih stroškov zaradi odhoda trenerja Roya Hodgsona in različnih pomočnikov, ki so bili z njim povezani v tistem času."

Hodgson, ki je med tednom postal novi angleški selektor, je pri Liverpoolu zdržal le pol sezone in januarja 2011 izgubil službo, potem ko lastniki niso bili zadovoljni z mestom na sredini lestvice. Položaj v Premier League se tudi sezono kasneje ni izboljšal, rdeči pa bodo tudi letos ostali brez Lige prvakov. Zaradi osvojenega ligaškega pokala imajo nastop v Evropski ligi že zagotovljen, z zmago nad Chelseajem v finalu pokala FA pa bi lahko osvojili še drugi pokal leta.

Prvi na spisku: Clint Dempsey

Liverpoolov predsednik Tom Werner je napovedal, da bodo Redsi v lovu na vnovično uvrstitev v Ligo prvakov spet segli v denarnico, ena glavnih tarč pa naj bi bil Fulhamov napadalni vezist Clint Dempsey. Zapravljanje se jim med lanskim poletjem ni preveč obrestovalo, za preboj med prve štiri pa bo, kot kaže, spet krvavo potrebno.

"Ta sezona Premier League se ni iztekla tako, kot smo upali, ampak na Wembleyju smo bili trikrat in osvojili smo ligaški pokal," je Werner povedal za Goal.com. "Prepričani smo, da bomo v prihodnosti še napredovali, že zdaj pa trdo delamo in iščemo igralce, ki bi nam pomagali izboljšati ekipo. Dempsey? Javno nikoli ne govorimo o naših tarčah, čeprav bi bila vsaka ekipa v svojih vrstah vesela Clinta Dempseyja."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.