Hodgson v sedlu Liverpoola

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Roy Hodgson je hitro končal avanturo na klopi moštva, ki domuje na Anfieldu. (Fo Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Angleški nogometni strokovnjak Roy Hodgson je v četrtek podpisal triletno pogodbo z Liverpoolom.
Oglej si celoten članek
Portugalski strokovnjak Fernando Santos je novi selektor grške nogometne reprezentance. Na mestu prvega strokovnega moža grške izbrane vrste je zamenjal Nemca Otta Rehhagla, ki je Grke vodil kar devet let. Santos bo grški selektor do konca kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2012, ki bo na Poljskem in v Ukrajini.

62-letni nekdanji selektor švicarske in finske reprezentance ter trener nekaterih uveljavljenih evropskih klubov je zamenjal Španca Rafaela Beníteza, ki bo kariero nadaljeval pri milanskem Interju, letošnjem zmagovalcu Lige prvakov.

Hodgson se je za sodelovanje z moštvom iz Liverpoola dogovoril že pred svetovnim prvenstvom v Južnoafriški republiki, kjer je bil strokovni komentator znane televizijske hiše BBC, danes pa je tudi uradno podpisal pogodbo. Hodgson je nazadnje vodil londonski Fulham, s katerim se je letos uvrstil v finale evropske lige in klonil proti Atléticu iz Madrida, pred tem pa je treniral Inter Milano, Blackburn, Grasshopper, Udinese in še nekatere klube.

''To je zelo velik klub, klub z dolgo tradicijo,'' je bil vzhičen Hodgson. ''Moja prioriteta je, da bo ekipa igrala bolje kot v lanski sezoni, nato pa si ekipi znova zagotoviti mesto v Ligi prvakov.'' Izkušeni strateg navdušenja ni mogel skriti. ''V tem obdobju moje kariere je to bila prava poteza.''

David Platt na klopi Manchester Cityja
Nekdanji angleški nogometni reprezentant David Platt je danes s 44 leti sedel na klop Manchester Cityja. Platt je postal del strokovnega štaba, v angleškem premierligašu bo stal ob strani menedžerju Robertu Manciniju. Mancini in Platt sta v devetdesetih letih prejšnjega stoletja skupaj igrala za Sampdorio, Platt pa bo trener prvega moštva.

"David s svojimi izkušnjami v naše moštvo prinaša veliko. Tudi kot soigralca sva pred leti imela dobre odnose in zato sem prepričan, da se bova ujela tudi po trenerski plati," je povedal Mancini.

Platt je v dosedanji trenerski karieri vpisal nekaj neuspešnih poskusov pri Sampdorii in Nottingham Forestu, med letoma 2001 in 2004 pa je bdel nad mlado reprezentanco Anglije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.