Hoefl-Riesch izjemna, odlična predstava tudi Mazejeve

Foto: EPA
Foto: EPA
Zmagovalka drugega smuka svetovnega pokala alpskih smučark v kanadskem Lake Louisu je Nemka Maria Höfl-Riesch. V prvi petnajsterici sta kar dve Slovenki. Tina Maze je bila šesta, Ilka Štuhec 15., prve točke v novi sezoni je s 25. mestom osvojila še Maruša Ferk.
Oglej si celoten članek

Smuk v Lake Louisu je pripadel Nemki Marii Hoefel-Riesch, ki je z lepo prednostjo slavila pred presenečenjem večera, Švicarko Marianne Kaufmann-Abderhalden in Italijanko Eleno Fanchini. Tina Maze je tenutno v cilju na sedmem mestu, a je kasneje pridobila mesto na račun diskvalificirane smučarke Liechtensteina, Tine Weirather.  

Odlično je s progo opravila tudi Ilka Štuhec, ki se je osvojila 15. mesto, presentila pa je tudi Maruša Ferk z 25. mestom. Edina Slovenka, ki je ostala brez točk za svetovni pokal je bila Vanja Brodnik, ki je v cilju zaostala pet sekund in bila uvrščena na sam rep lestvice. 

Tekma je potekala v izjemno težkih pogojih in je bila zaradi hudega mrazu prestavjena za eno uro. Najnižja izmerjena temperatura je bila celo -36 stopinj Celzija. Po poškodbi se je po dolgem času na bele smučine vrnila Američanka Lindsay Vonn, ki pa pričakovano ni bila kos najboljšim in je osvojila skromno 40. mesto.

Svetovni pokal, Lake Louise, smuk (Ž):

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.