Hoeness priznal, da je "hazardiral" z delnicami

Foto: EPA
Foto: EPA
Švicarski bančni račun v lasti predsednika Bayerna Ulija Hoenessa, ki ga pristojni organi preiskujejo v povezavi z domnevno utajo davkov, ni povezan z bavarskim velikanom, je na dan tekme z Barcelono zatrdil nekdanji soigralec Branka Oblaka.
Oglej si celoten članek

Le nekaj ur pred obračunom BayernaBarcelono, kjer morajo Bavarci po visoki zmagi na prvi tekmi polfinala Lige prvakov (4:0) le še potrditi uvrstitev v drugi zaporedni finale, je Bayernov predsednik Uli Hoeness razkril nekaj podrobnosti glede svojega spornega računa pri švicarski banki.

Slednjega naj bi Hoeness, ki se je znašel sredi preiskave utaje davkov, po lastnih besedah uporabljal zgolj za "hazardiranje na trgu z delnicami", financiral pa ga je pokojni Richard-Louis Dreyfus, nekdanji vodja športnega opremljevalca Adidas.

"Od leta 2002 do 2006 sem res hazardiral z delnicami," je Hoeness povedal za časopis Zeit. "Včasih sem trgoval dan in noč z vsotami, ki jih je zdaj težko razumeti. Nekatere vsote so bile ekstremne. To me je zabavalo, to je bil čisti adrenalin," je dodal nekdanji soigralec Branka Oblaka pri Bayernu, ki se vedno bolj otepa pozivov, da naj ob namigih o davčni utaji vendarle odstopi s položaja.

Nekdanji član kluba in dolgoletni generalni direktor je trenutno pod drobnogledom nemških organov, potem ko je na začetku meseca vložil prijavo proti samemu sebi, količina denarja pa je še vedno skrivnost. Oblasti so ponavadi sicer bolj prizanesljive do davčnih utajevalcev, ki se prijavijo sami.

Dobili so ga v kopalnem plašču

"Moje življenje se je 20. marca ob sedmih zjutraj spremenilo. Stal sem tam v kopalnem plašču, tožilec pa je bil pred vrati. Takrat se je zame začel pekel," je o marčevskem začetku preiskave povedal Hoeness, čigar ugled v Nemčiji je vedno bolj očrnjen, grozi pa mu tudi zaporna kazen, če bo preiskava pokazala, da gre za dovolj visoke zneske.

"Storil sem ogromno napako, ki jo želim čim bolj popraviti. Čutim, da so me katapultirali na drugo stran družbe. Zamočil sem, ampak nisem slaba oseba."

Po tem, ko je na trgu delnic tvegal vedno višje vsote, vse dokler se leta 2000 ni razpočil famozni "dotcom balon", mu je Dreyfus leto kasneje ponudil sodelovanje in dodaten vir denarja, s katerim bi lahko špekuliral.

Zdaj je starejši

"Rekel je: 'Daj, narediva nekaj skupaj.' On je to financiral," je razkril Hoeness. "Tako so na račun prišli milijoni. Vedno je bilo jasno, da je bil to račun za hazardiranje. Ta račun je bil le Uli Hoeness," je razkril prvi mož Bayerna, ki je še dodal, da ga je finančna kriza leta 2008 prisilila v to, da je začel špekulirati vedno manj.

"Zdaj sem tudi starejši. Imam jih 61," je še zaključil Hoeness.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.