Hoeness razkril: "Pepu odsvetovali nakup Brazilca"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bayernov predsednik Uli Hoeness je razkril, da je bodoči trener bavarskega giganta Josep Guardiola klubu svetoval, naj se vmeša v boj za "mladega Brazilca" (Neymarja?), a so se novi evropski prvaki zaradi prejšnjih izkušenj z njegovimi rojaki zadržali.
Oglej si celoten članek

"Guardiola je želel kupiti mladega brazilskega nogometaša, kar smo mu odsvetovali," je za Sport Bild dejal Uli Hoeness. Predsednik Bayerna je tako le nekaj dni po slavju v Ligi prvakov razkril del načrtov prihajajočega trenerja Josepa Guardiole, ki je lahko od blizu spremljal sledenje Neymarju in številnim ostalim Brazilcem še pri Barceloni, kjer konča veliko igralcev iz dežele sambe.

Hoeness je vseeno dodal, da so Guardiolo kasneje prepričali v to, da opusti misel na nakup "mladega Brazilca" (morda si je želel celo Neymarja, v zadnjih tednih so se pojavljali tudi tovrstni namigi), kar se Bayernu po besedah predsednika v preteklosti ni obrestovalo.

Pri bavarskem velikanu je na prelomu tisočletja denimo blestel Giovane Élber, Brazilec, ki pa se je klubu pridružil s 25 leti in po več sezonah igranja v drugih evropskih klubih, v Münchnu pa je nato postal eden najbolj smrtonosnih strelcev v zgodovini.

"Težave s kulturnim in klimatskim prilagajanjem"

Na Allianz Areni brazilski nogomet trenutno predstavljajo branilci Rafinha, Dante in Luiz Gustavo, vsi pa so tako kot Élber pred prihodom k "FC Hollywoodu" že dodobra aklimatizirali. 

"Iz prejšnjih izkušenj vemo, da imajo mladi brazilski nogometaši mnogokrat velike težave s kulturnim in klimatskim prilagajanjem na Nemčijo. Če plačaš 20, 30 ali več milijonov evrov, je še toliko težje," je sklenil Hoeness.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.