Hoeness uradno obtožen davčne utaje: v zapor?

Foto: EPA
Foto: EPA
Okrožno državno tožilstvo v Münchnu je v torek podalo uradno obtožnico proti predsedniku Bayerna Uliju Hoenessu, ki ga bremeni utaje davkov. Grozi mu zaporna kazen.
Oglej si celoten članek

Münchenski tožilci so proti Bayernovemu predsedniku Uliju Hoenessu po preiskavi podali uradno obtožnico, ki ga bremeni utaje davkov. Preiskavo je januarja s samoprijavo začel Hoeness sam.

61-letni nekdanji soigralec Branka Oblaka naj ne bi plačeval davkov na svojem računu v Švici. Zaenkrat še ni jasno, kako bo obtožnica vplivala na njegov status predsednika kluba, potem ko je že maja ponudil svoj odstop, a ga je upravni odbor kluba zavrnil.

Račun ni povezan s klubom

Obtožnico je spisala münchenska zbornica za gospodarski in davčni kriminal, če bodo nekdanjega napadalca spoznali za krivega, pa mu grozi tudi zaporna kazen, ki jo nemški zakoni predpisujejo za davčno utajo prek milijona evrov.

"Iz pisarne münchenskega tožilstva so sporočili, da so končali preiskavo in podali obtožnico pri pristojnem sodišču," so v uradni izjavi sporočili z okrožnega sodišča v Münchnu. Hoeness je že prej zatrdil, da zaradi samoprijave upa na milejšo kazen in da sporni račun nima zveze s klubom.

"Hazardiral" z delnicami

Z denarno podporo nekdanjega šefa Adidasa Richarda-Louisa Dreyfusa ga je namreč uporabljal za trgovanje z delnicami, s katerimi se je po lastnih besedah vedno resneje "hazardiral", ko pa se je leta 2000 razpočil famozni"dotcom balon", mu je Dreyfus ponudil sodelovanje in dodaten vir denarja, s katerim je lahko špekuliral.

Hoeness je član bavarskega velikana že več kot 40 let, potem ko je bil z Oblakom član kluba v 70. letih prejšnjega stoletja, kot direktor in zdaj predsednik pa ga do danes vodi že 30 let. Bayern je pod njegovim vodstvom postal najuspešnejši in najbogatejški nemški klub, lani pa je osvojil zgodovinsko trojno krono, prvo v zgodovini nemškega nogometa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.