Hoenessu bodo sodili, o morebitni kazni še prezgodaj

Foto: EPA
Foto: EPA
Predsednika Bayerna Ulija Hoenessa čaka sojenje v povezavi z domnevno utajo davkov, ki jo je sodišču v Münchnu prijavil Hoeness sam, so danes sporočili iz bavarske metropole.
Oglej si celoten članek

Uliju Hoenessu bodo sodili marca, je v ponedeljek sporočilo sodišče, medtem pa so pri njegovemu klubu Bayernu že izrazili željo, da bi nekdanji član kluba ostal na predsedniškem položaju.

Hoeness je aprila šokiral nemško javnost z razkritjem, da je januarja pri davčnih oblasteh sam prijavil nepravilnosti, povezane z njegovim računom v Švici, kar je njegovo prihodnost v nemškem nogometu takoj postavilo pod vprašaj.

Bayern: "Soglasno ostaja"

Dejal je sicer, da gre za osebni račun, ki si ga je odprl za "hazardiranje" z delnicami, kjer je zapravljal vedno večje vsote vse do začetka krize. Bayern je v izjavi za javnost zapisal, da naj Hoeness ostane predsednik klub sojenju, ki ga čaka 10. marca.

"Odbor je soglasnega mnenja, da bo Uli Hoeness ostal na položaju, čeprav ga čaka sojenje," so zapisali pri aktualnih nemških ligaških in pokalnih ter evropskih prvakih. Bavarski klub je zahteval tudi pravno mnenje glede Hoenessove situacije, strokovnjaki pa naj bi zaradi Hoenessove dolge kariere pri klubu, njegovega doprinosa skozi desetletja in izjemne podpore članov kluba prikimali odločitvi, da ostane na čelu nemškega giganta.

Vse po predpisih

"Zakon za člane odbora ne predpisuje prepovedi opravljanja službe zaradi obsodbe. Obstajajo številni primeri, kjer so člani upravnega odbora ohranili položaje kljub obtožbam o prestopkih v zasebnem življenju," so še dodali pri Bayernu.

Glavni tožilec Ken Heidenreich je za Reuters Television povedal, da bo sodišče preučilo dokaze, nato pa se odločilo, če bodo lahko obtožbo o utaji davkov še podkrepili. Dodal je še, da je prezgodaj govoriti o morebitni kazni, ki bi Hoenessa doletela, če bi ga spoznali za krivega.

O kazni šele po sodni obravnavi

"Šele po tem, ko se zaključi sodna obravnava, se lahko določi kazen. Po pregledu dokazov lahko tožilec zahteva specifično kazen," je dejal Heidenreich. Hoenessu po prvotnih namigih grozi zaporna kazen, a nekdanji nogometaš že od samoprijave naprej upa, da bo sodišče prizanesljivo. 

K Hoenessovem odstopu nista pozvala niti Audi niti Adidas, ki si lastita delež bavarskega velikana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.