Hoeneßu tri leta in pol zaporne kazni

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sodišče v Münchnu je predsedniku Bayerna Uliju Hoeneßu, ki so mu sodili zaradi utaje davkov, izreklo tri leta in pol zaporne kazni.
Oglej si celoten članek

Uli Hoeneß, predsednik nemškega nogometnega velikana Bayerna, je dobil tri leta in pol zaporne kazni, ki mu jo je münchensko sodišče izreklo zaradi utaje davkov. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sodba še ni pravnomočna.

"V imenu ljudstva je gospod Ulrich Hoeneß obsojen zaradi sedmih resnih prekrškov utaje davkov na ječo v trajanju treh let in šestih mesecev," je dejal sodnik Rupert Heindl.

S tem izrekom kazni se je v Nemčiji končal četrti dan sojenja 62-letniku, ki mu je grozilo do 10 let zapora. Sojenje je v preteklih dneh dobilo dramatičen zasuk, saj je moral Hoeneß sprva na sodišče zaradi davčne utaje 3,5 milijona evrov, potem pa je sam priznal, da je utajil vrtoglavega 27,2 milijona. Čeprav je upal, da jo bo odnesel s pogojno kaznijo, se mu želja ni uresničila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.