Höfl-Riescheva potrdila konec kariere

Foto: EPA
Foto: EPA
Trenutno ena izmed najboljših smučark na svetu, Nemka Maria Höfl Riesch, je potrdila, da po 13 letih v svetovnem pokalu končuje športno pot.
Oglej si celoten članek

Foto: Reuters Höfl-Riesch Höfl Riesch svetovni pokal finale Lenzerheide smuk Novico je trikratna olimpijska prvakinja sporočila danes v Münchnu. "Tako sem se odločila," je povedala in dodala, da ima v življenju dovolj poletij na snegu. "Ko v Nemčiji vsi uživajo v poletju, sem v Zermattu, na Novi Zelandiji ali pa v Čilu in treniram," je že pred časom dala vedeti, da je tovrstno življenje ne zanima več.

29-tletnica – njen menedžer je slavni nogometaš Bayerna Franz Beckenbauer – je v sezoni 2010/11 osvojila tudi veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, kar štirikrat je v tem seštevku končala na drugem mestu, trikrat na tretjem. Blizu uspehu je bila tudi letos, a se je tik pred koncem sezone poškodovala.

Trikratna olimpijska prvakinja

Na olimpijskih igrah je Bavarka osvojila tri zlate in srebrno kolajno, a je morala igre leta 2006 zaradi poškodbe izpustiti. Dvakrat je postala svetovna prvakinja, skupaj pa ima s svetovnih prvenstev kar šest kolajn. V svetovnem pokalu si je priborila 27 zmag in kar 81 uvrstitev na stopničke za najboljše.

Z zaskrbljenostjo so informacijo sprejeli tudi pri nemški smučarski zvezi, saj jim trenutno v ženski kategoriji primanjkuje odličnih tekmovalk. V naslednji sezoni, ki bo imela vrhunec februarja na svetovnem prvenstvu v ZDA, je njihovo glavno orožje zdaj Viktoria Rebensburg. "Boljše tekmovalke od Marie ni. Ko je v startni hišici, je tam športnik, ki je zmožen nadčloveških dosežkov," pa je o tekmovalki dejal njen prijatelj iz otroških dni in iz zdajšnje reprezentance Felix Neureuther.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.