Hokej na travi dobil nacionalni center

Foto: Hokej na travi Slovenija/Facebook hokej na travi nacionalni center Lipovci slovenska ženska reprezentanca Foto: Hokej na travi Slovenija/Facebook hokej na travi nacionalni center Lipovci Foto: Hokej na travi Slovenija/Facebook hokej na travi nacionalni center Lipovci slovenska moška reprezentanca Foto: Hokej na travi Slovenija/Facebook hokej na travi nacionalni center Lipovci slovenska ženska reprezentanca Foto: Hokej na travi Slovenija/Facebook hokej na travi nacionalni center Lipovci slovenska ženska reprezentanca Foto: Hokej na travi Slovenija/Facebook hokej na travi nacionalni center Lipovci slovenska ženska reprezentanca Foto: Hokej na travi Slovenija/Facebook hokej na travi nacionalni center Lipovci slovenska ženska reprezentanca
Slovenska športna infrastruktura se lahko pohvali še z novim nacionalnim centrom za hokej na travi, ki so ga minuli konec tedna odprli v Lipovcih pri Murski Soboti.
Oglej si celoten članek

Odprtje centra za hokej na travi so v pristojni panožni športni zvezi označili za prelomnico v razvoju tega olimpijskega športa na južni strani Alp.

Igrišče v Lipovcih odgovarja najmodernejšim smernicam tega športa, saj je igrišče z umetno travo narejeno na podlagi iz gume, z najsodobnejšimi sistemi za namakanje, ki zagotavljajo najvišjo možno kakovost igralne površine.

Kot so zapisali v Zvezi za hokej na travi, je igrišče bistveno bolj varno od peščenega in omogoča enake pogoje vadbe, kot jih imajo najboljši evropski klubi, ter možnost organizacije mednarodnih tekmovanj.

Odigrani že dve tekmi

Ob odprtju novega centra so hokejisti v Lipovcih odigrali tudi turnir za veterane in mladince, po sedmih letih pa je spet nastopila tudi slovenska moška reprezentanca, ki je z 2:1 ugnala izbrano vrsto Madžarske. Za Slovenijo sta zadela Sašo Dervarič in Tadej Mikola.

Slovenska ženska reprezentanca pa je izgubila tekmo proti nekdanjim reprezentantkam Slovenije in Jugoslavije z 0:2.

Dogodek pa je bil tudi priložnost za predstavitev priročnika Prvi koraki v hokeju na travi, ki ga je predstavila predsednica zveze Sanja Kropec.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.