"Hokejsko zlato je tisto, ki šteje"

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Kanada je domovina hokeja. Po zmagi reprezentance v finalu olimpijskega turnirja proti ZDA (3:2) so navijači povsem ponoreli. "Za Kanado, za nas, je hokejsko zlato tisto, ki šteje," je dejal eden od njih.
Oglej si celoten članek

Kanadčani so s štirinajsto zlato medaljo na teh OI osvojili tudi največ prvih mest katerekoli reprezentance na enih izmed zimskih olimpijskih iger. Vendar je to dejstvo za večino Kanadčanov podatek, na katerega so ponosni, veselijo pa se predvsem zlate hokejske medalje. Posebej v Vancouvru so navijači, ki so tekmo spremljali prek velikih zaslonov na trgih, v lokalih ali pa zgolj doma, preplavili ulice in ceste ter proslavili uspeh reprezentance, ki je kot gostiteljica OI prva po 30 letih osvojila hokejski turnir.

Pred "zlato" dvorano Canada Hockey Place, ki sicer nosi ime General Motors Place in je dom hokejistov Vancouver Canucks, je bilo pravo rdeče morje ljubiteljev hokeja, vzklikajočih imena kanadskih igralcev. Najpogostejše je bilo ime Sidneyja Crosbyja. Velezvezdnika so na turnirju tekmeci dokaj uspešno zaustavljali in se ni naigral, zablestel pa je v najpomembnejšem trenutku OI in z zadetkom za hokejsko pravljico tudi končal tekmovalni spored iger.

Toda za Kanado, za nas, je hokejsko zlato tisto, ki šteje.
Gavin Sword
"Ko sem pred dvorano videl tako veliko množico ljudi, ki je kazala svoj nacionalni ponos in pripadnost hokejski igri, mi je to dalo še dodatnih moči, da sem se na tekmi izkazal. Takega vzdušja še nisem doživel. Še vedno mislim, da to ni resničnost, da so to sanje," je svoje občutke po tekmi izlil Crosby.

"Res je, da so bile to olimpijske igre, da smo osvojili kopico medalj. Toda za Kanado, za nas, je hokejsko zlato tisto, ki šteje," je bil jasen navijač Gavin Sword, ki je bil skupaj z bratom Rayem med tistimi srečneži, ki so dobili vstopnice, in je finale spremljal v deseti vrsti.

"Nekdo mi je ponujal 50 tisoč dolarjev, da bi od mene kupil vstopnico, pa je ni dobil," je novinarjem zatrdil eden izmed navdušencev, ko je zapuščal dvorano. V njej je bila kopica legendarnih hokejskih igralcev in drugih znanih osebnosti, med njimi filmski zvezdniki Vince Vaughn, Michael J. Fox in William Shatner ter pevca Michael Buble in Neil Young, ki so bili v družbi predsednika kanadske vlade Stephena Harperja.

V tej splošni mrzlici je protest okrog 200 ljudi, ki se niso strinjali z dejstvom, da je Kanada pripravila OI in pri tem potrošila gore denarja, minil skoraj povsem neopaženo. Po nekaterih ocenah naj bi več kot deset milijonov Kanadčanov finale spremljalo na velikih zaslonih, kar je slaba tretjina vseh prebivalcev po površini druge največje države na svetu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.