Hollande sprejel Parkerja in druščino

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoski košarkarji so tudi v ponedeljek zvečer v Parizu slavili dan prej osvojen naslov evropskih košarkarskih prvakov.
Oglej si celoten članek


Več sto navijačev je košarkarje pričakalo že na letališču Charles de Gaulle, uradni sprejem pa je za košarkarje zvečer v Elizejski palači priredil tudi predsednik Francois Hollande.

V središču pozornosti je bil tudi v Franciji prvi zvezdnik ekipe Tony Parker, trikratni prvak lige NBA, zato je navijače še toliko bolj prizadela njegova ponedeljkova izjava, da je za leto 2014 njegova nadaljnja košarkarska pot vprašljiva. A Parker dodaja, da gre le za eno leto premora, na prvenstvu stare celine 2015 v Ukrajini in nato na olimpijskih igrah 2016 v Rio de Janeiru se nastopu ne bo izogibal.

Parker le še 32 točk za Galisom

O kakovosti Parkerja, ta je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca prvenstva, priča tudi podatek, da je po nastopu v Ljubljani postal drugi najboljši strelec na evropskih prvenstvih, kjer je z 996 doseženimi točkami prehitel Nemca Dirka Nowitzkija (983), le še 32 točk naskoka pred njim pa ima legendarni grški košarkar Nikolaos Galis.

Zanimanje za košarko je bilo v končnici v Franciji zelo veliko. Na malih zaslonih si je finale in prvo francosko košarkarsko zlato ogledalo več kot sedem milijonov ljudi. Tega se je zavedal tudi Florent Pietrus, ki je v Parizu dejal: "Nismo še popolnoma doumeli, kaj nam je uspelo. A vem, da so vsi stali za nami in nas podpirali."

V načrtu obilno slavje

Želja Francozov pa je, da je evropsko zlato v Sloveniji, ki so ga načrtovali že na zadnjem EP, le prvo. Pogoj ostaja, da bo jedro ekipe s Parkerjem, Nicolasom Batumom, kapetanom Borisom Diawom in Antoinom Diotom ostalo skupaj. "Za našo, mlajšo in novo generacijo je to začetek dolge serije, vsaj tako upam," je v Parizu še dejal Diot, ki pa pravi, da so to le dolgoročni načrti, kratkoročno je v načrtu le obilno slavje po zlati medalji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.