Hooker kariero zaključil na dnu

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji olimpijski in svetovni prvak v skoku s palico Avstralec Steve Hooker je danes najavil slovo od tekmovališč.
Oglej si celoten članek

Enaintridesetletni Steve Hooker je sicer načrtoval, da bi kariero sklenil na vrhu, a kot pravi sam, jo zdaj končuje na dnu, duševno izčrpan.

"Mislil sem, da bo telo zdržalo, da bom končal na vrhu, a se mi je zgodilo vse prej kot to," je novinarjem dejal Hooker.

Boljša le Bubka in Lavillenie

Avstralec je največje uspehe dosegal med letoma 2008 in 2010, ko je na olimpijskih igrah 2008 v Pekingu osvojil zlato odličje s skokom 5,96 metra, leta 2009 je bil na svetovnem prvenstvu v Berlinu znova najboljši.

Njegov osebni rekord znaša 6,06 metra, kar ga uvršča na tretje mesto lestvice večnih za Sergejem Bubko in Renaudom Lavilleniejem. Hooker je nazadnje tekmoval junija lani v ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.