Horner: Ricciardo je logična izbira

Foto: EPA
Foto: EPA
Šef Red Bulla Christian Horner je po razkritju, da bo Marka Webbra zamenjal Daniel Ricciardo, dejal, da je avstralski dirkač ''logična izbira''.
Oglej si celoten članek

Red Bull se je po pričakovanjih odločil za sodelovanje z Avstralcem Danielom Ricciardom, ki bo zamenjal rojaka Marka Webbra. 24-letni dirkač Torra Rossa bo v sezoni 2014 dirkal ob trikratnemu svetovnemu prvaku Sebastianu Vettlu, ki mu najbolje kaže tudi v letošnji sezoni.

''Odkar sem leta 2011 vstopil v formulo 1, sem upal, da se bo to zgodilo, sčasoma pa je vera v to postala še močnejša. Imel sem dobre rezultate in Red Bull se je tako odločil,'' je povedal Ricciardo in dodal, da je na izziv dobro pripravljen.

''Tukaj nisem zato, da bi se boril za deseto mesto. Želim si najboljšega rezultata zase in za ekipo. Ekipi bi se rad zahvalil, ker mi je dala priložnost, da pokažem, kaj znam. Dirkati ob Vettlu bo velik izziv in tega se zelo veselim,'' je povedal 24-letnik.

Dogovor s Kimijem ''padel v vodo''

Foto: EPA daniel ricciardo mark webber Ricciardo je bil od samega začetka eden izmed glavnih kandidatov, ki bi lahko zamenjali Webbra, čeprav naj bi bil Red Bull bolj naklonjen sodelovanju s Kimijem Räikkönenom.

Pogajanja s Fincem niso obrodila sadov, prav tako pa se ni veliko izcimilo iz domnevnega pogovora z agentom Fernanda Alonsa.

Horner je prepričan, da je ekipa sprejela pravilno odločitev. ''Zaslužil si je, saj je zelo nadarjen mladenič, ki ima dober odnos in je zelo predan. To je bila logična izbira,'' je povedal Horner in dodal, da so Ricciarda izbrali zaradi ogromnega potenciala, ki ga razlikuje od številnih drugih dirkačev, ki so se prav tako potegovali za prosto mesto.

Horner je zatrdil, da ekipa ne bo delala razlik med obema varovancema. ''Oba bosta dobila identične priložnosti in opremo,'' je zaključil 39-letnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.