Hornetsi in Pistonsi vodijo z 2:0

Foto: Žurnal24 Chrisu Paulu so gledalci upravičeno čestitali.
Na sinočnjih srečanjih lige NBA sta zmagali domači ekipi iz New Orleansa in Detroita. Hornetse je do uspeha ponesel predvsem Chris Paul, Pistonsom pa je zmago zagotovil Chaunsey Billups.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA, 2. kolo končnice

New Orleans : San Antonio 102:84 (2:0) *
Detroit : Orlando  100:93 (2:0) *
* izid v zmagah

V najboljši košarkarski ligi na svetu sta bili ponoči odigrani dve tekmi. New Orleans je v dvoboju s San Antoniem povedel z 2:0 v zmagah, saj je na svojem igrišču Teksašane premagal s 102:84. Najvidnejši delež k zmagi je prispeval Chris Paul , ki je nanizal 30 točk in prispeval še 12 asistenc. Prav veliko ni zaostajal niti Srb Peja Stojaković, ki je bil s 25 točkami (5 trojk) drugi strelec svojega moštva, med bolj zaslužnimi za zmago pa je bil tudi Tyson Chandler, ki je nabral 11 skokov. Pri Ostrogah je precej bolje kot na prvi tekmi igral Tim Duncan, ki je bil z 18 točkami prvi strelec svoje ekipe, Manu Ginobilli in Tony Parker sta jih prispevala po 13 oziroma 11. Pred četrtkovo tekmo, ki bo v San Antoniu, tako Spursi v končnicah zaostajajo 0:2 prvič po letu 2001, ko so jih v takšne težave spravili Lakersi v finalu zahodne konference.

Pistonsi so zaustavili Magice. © Reuters

 
Prav takšno prednost pa imajo košarkarji Detroita v dvoboju z Orlandom. Tudi drugo srečanje so dobili Pistonsi, ki so zmagali s 100:93 . Največji kamenček v mozaik zmage je prispeval Chauncey Billups z 28 točkami, vključno s trojko v zadnjih trenutkih tretje četrtine, s katero so Bati povedli z 78:76. Kljub zaostanku (že za 14 točk v prvem polčasu) so košarkarji Orlanda imeli možnost za zmago, vendar sta Rashard Lewis in Dwight Howard zgrešila pomembna meta za priključek v zadnji četrtini, Billups pa je s prostima metoma potrdil zmago svojega moštva. Pri zmagovalcih sta Tayshaun Prince in Rasheed Wallace dosegla po 17 točk, za Orlando pa sta Jameer Nelson in Dwight Howard dala 22 točk.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.